換過張卡喇,舊卡只支援3G.不過要留意要換張三合一至得,果次佢換張micro sim比我,再幫我剪為nano sim,厚得滯,要我走多轉。
師兄你用咩plan上網?係咪好似要用月費至可以用到4G?

via HKEPC Reader for Android

換過張卡喇,舊卡只支援3G.不過要留意要換張三合一至得,果次佢換張micro sim比我,再幫我剪為nano sim,厚 ...
takeoto 發表於 2018-5-16 16:07

我月頭上深圳, 移從都係開 1G DATA PLAN, 都係行4G呀..........

不過, 我實名果時, 比左2蚊雞, 由大咭換左3合1咭, 唔知有無關係

咁又唔知,我好似問過如果要4G,係要JOIN月費咁,但我唔經常用,一次都係開幾百MB D PLAN

如果無記錯,ip5應該tdscdma 同tdd lte 都無的。
tp380 發表於 2018-5-16 12:51

全中,iPhone 5係唔support中移動TD 3G同TD LTE。

樓主要換機!

https://support.apple.com/kb/sp655?locale=en_US

via HKEPC IR Pro 3.3.1 - iOS(2.3.1)

各位師兄,我有一張中國移動神洲行(東莞,已實名)。但返大陸用沒有4G信號(iPhone 5),只有「E」。但我收到S ...
whitelove1 發表於 2018-5-16 10:52

iphone5既話
除咗換機 無得攪
iphone所有版本都係要5S/5C或以後先支援到
尤其你張卡叫中国移动

換過張卡喇,舊卡只支援3G.不過要留意要換張三合一至得,果次佢換張micro sim比我,再幫我剪為nano sim,厚 ...
takeoto 發表於 2018-5-16 16:07

月費與4G無關係 日租卡 移從配iphoneSE/6S/7一樣用到4G/4G+

回覆 16# yeung.w.k

有張8年前開通嘅數據sim卡,換4G sim卡后頭2年用到4G網絡,去年開始移動話我呢個係3G月租套餐,唔再俾我用4G網絡,叫我升級4G套餐先用得到

回覆  yeung.w.k

有張8年前開通嘅數據sim卡,換4G sim卡后頭2年用到4G網絡,去年開始移動話我呢個係 ...
hehan17 發表於 2018-5-17 09:48

升級即係要你比錢, 先比你用???

wlai888 發表於 2018-5-17 11:15

比囉
2蚊雞人仔

via HKEPC IR Pro 3.0.0 - iOS(2.2.0)

wlai888 發表於 2018-5-17 11:15

由舊有3G數據套餐轉現時賣緊嘅4G數據套餐,月租收費貴左