買日本 Sim Card

將會去日本大阪8曰, 想買張日本 Data Sim Card。
去鴨街行左一次, 見有一張 Docomo 8日任用冇限速, $90, 請問有冇問題 ?
因為我有4個人用 (2大2細), 所以想買張任用冇限速既, 反而速度就唔駛好快都得, 有幾 meg download 就夠。
請問仲有乜野選擇呀 ?
我係用小米8 share 出黎比大家用既, 喺日本有冇問題架 ?

唔該晒各位

將會去日本大阪8曰, 想買張日本 Data Sim Card。
去鴨街行左一次, 見有一張 Docomo 8日任用冇限速, $90, 請 ...
eh123456 發表於 2018-9-30 21:07

1. Docomo 卡, 速度夠你一個人用到已經偷笑.
2.  話8日卡你用到8日又係要偷笑
3. 呢啲卡唔係唔用得, 但一定要有backup plan.

8日任用,無限速,我只系SSP 發達鳥買過,但速度唔快,
去日本,依家會用AIS,7日4GB Data,無限速,行Softbank network

8日任用,無限速,我只系SSP 發達鳥買過,但速度唔快,
去日本,依家會用AIS,7日4GB Data,無限速,行Soft ...
blkbd5 發表於 2018-9-30 21:37

我啱啱係大阪黎黎,之前就係鴨記買左AIS Sim2Fly
但去到日本只係用到Softbank 3G,無辦法轉做4G
iphone入面冇得手動入APN,佢個option係冇咗,揀都冇得揀
返到香港入返3HK張卡再入settings就有返手動set APN個option
果陣係大阪仲試過用三星S8,跟官網將APN手動set做 "internet" 一樣只係用到3G
開頭以為關西機場4G設備打風吹爛咗,但去到和歌山,京都,一樣都係收3G

如果想無限就租蛋搵陣D(期實都有限)~電話卡D無限好多到最後都係得128/256Kb,而且DOCOMO卡大多係細代理, 真係要選可以考慮 3~唔快,不過有7GB 7日, 不過小米8好似無BAND19, 不如用SOFTBANK  D卡

網上買仲平過鴨記
https://www.datasimstore.com/4g8docomo-_p0014.html

網上買仲平過鴨記
https://www.datasimstore.com/4g8docomo-_p0014.html
3Talk 發表於 2018-10-1 02:24

師兄,得 2GB 4G data 咋!所謂無限,限速啫

Deleted

係噃, 小米 8 係冇 band 19, 咁即係得 Softbank, 唔該晒師兄。

如果想無限就租蛋搵陣D(期實都有限)~電話卡D無限好多到最後都係得128/256Kb,而且DOCOMO卡大多係細代理, 真 ...
derekwyw 發表於 2018-10-1 01:07