[操作疑難] 鴨街儲值卡, 中招了 (已解決)

在鴨街格左幾間買3台的萬年卡, 20G(香港)+2G(大陸澳門), 已行到街頭(近欽洲街), 都差唔多價, 就是旦買吧, $140

番到屋過左幾日先開,
咦!個袋有D唔同, 唔係之前買過的直身大袋,
再睇張卡, 金屬接點有花痕既,
但張SIM又似乎冇甩過, 照拆出放落iphone
打##107*0# 開卡, 失敗
改為打出一個電話, 可以架喎, 但冇跟進的SMS確認開左卡, 知道瀨野了
應該俾人開左卡, 再打1753175查餘值
係 "0"

都唔死心放去一部android機再試, 結果一樣

知道追番機會不大

下次再去鴨街就影低呢間黑檔外貌俾大家提高警覺吧......

我用藍咭.
##107# 可以check到資料 .

在鴨街格左幾間買3台的萬年卡, 20G(香港)+2G(大陸澳門), 已行到街頭(近欽洲街), 都差唔多價, 就是旦買吧, $ ...
soccerism 發表於 2018-10-3 13:43

Just using the command ##107# to check it ??

師兄, 萬年卡預置已經開左卡. 唔洗再開卡. 而且. 萬年卡餘額係零. 你打到電話同上到網就得. 打 ##107# 睇下係唔係2000分鐘和 20g+2G data 就得. 有專貼. 你可以係專貼到問.

https://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=44&tid=2384980

師兄, 萬年卡預置已經開左卡. 唔洗再開卡. 而且. 萬年卡餘額係零. 你打到電話同上到網就得. 打 ##107# 睇下 ...
edwardlee 發表於 2018-10-3 13:57

check左, 真係上唔到網.....灰左

師兄, 萬年卡預置已經開左卡. 唔洗再開卡. 而且. 萬年卡餘額係零. 你打到電話同上到網就得. 打 ##107# 睇下 ...
edwardlee 發表於 2018-10-3 13:57

right, I can check the balance of my 萬年卡 (15GB version, bought it long ago at Hong Kong island area) using ##107#.  And there is no need to activate (already done ?!)

soccerism 發表於 2018-10-3 14:03

... then it's really a 黑店 !!  Get back to that shop and 'burn it's ledger' la !!

請問你打 ##107# 有無收到 sms ? 如有. 其顯示為 0 data ?

上唔到網, 有可能APN 唔啱.
最穩陣是打 ##107#,  有 SMS 返黎就解開一切疑團啦
就算張卡 $=0, data =0.  分鐘=0, 都會有 SMS 返黎的

3HK 綠色、紅色里面有$2餘額
黃色$0

藍色未用過