收到炸騙短信

大陸卡收到短信,百度完話係假扮交銀,你地收到都小心别受騙。

风险提示:尊敬的客户,您在我行预留信息存在非居民要素,请在90天内至我行网点签署税收居民身份声明表(表样见我行网站通告)并携带证明材料,配合完成尽职调查。如您未配合签署声明表,我行将按监管要求,根据您账户已有信息进行报送。详询95559客服热线。

via HKEPC Reader for Android

大陸卡收到短信,百度完話係假扮交銀,你地收到都小心别受騙。

风险提示:尊敬的客户,您在我行预留信息 ...
speedspeed 發表於 2018-10-12 21:19

大陸大把人都收到

大陸人話去銀行分行簽份聲明而己

是事實,幾年前開戶的工、建都要後補

是事實,幾年前開戶的工、建都要後補
hkcslcmcc 發表於 2018-10-12 22:11

即係一, 兩年內開果D, 唔關事???

啱啱睇返,原來我兩個戶口都收到呢個短信。

3月份四大行已開始要確認
細行/地區銀行可能遲 d

2014 開戶無幾耐被捉住玩一次 - 唔做確認, login 後會直情 blank 左 bal 個頁。
最後親身上去counter排左幾粒鐘隊(班大媽上午羅完號走左, 過哂號,下午凸然湧返出來 )

補充 - 今年要做過,己完成

真的,可以落分行簽,有d 可以上網搞惦

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

即係一, 兩年內開果D, 唔關事???
wlai888 發表於 2018-10-12 23:50

冇簽過就要簽,方便追稅。最近新開嘅要簽咗先同你開。

冇簽過就要簽,方便追稅。最近新開嘅要簽咗先同你開。
new68u 發表於 2018-10-13 10:36

OMG........我仲未收倒SMS, 都唔知我簽左未........

95559 真係交行hotline喎.
就算條短信係假,你都冇咩可能被騙呀? 佢都叫你去分行, 唔通你會去左假分行?

定係你根本冇交行戶口?