[操作疑難] .港聯通一卡兩号預付卡已實名取消?更新^收聯通回覆

2017年中在鴨記買了最後一批有大陸号碼的一卡兩号,當時網上做了回鄉証實名,但後來在深圳買了电話卡,也在聯通實了名。
現在一卡兩号已很少用。
如果想棄置,除不再增值外,有冇師兄知道~要不要通知聯通取消實名?
謝謝

呢個我都想知,如果過期冇增值佢會唔會自動取消。

我估呢度應該會有CHING有興趣幫樓主收張卡 不過可能要一齊去大陸轉名

我估呢度應該會有CHING有興趣幫樓主收張卡 不過可能要一齊去大陸轉名
shumshum 發表於 2018-10-26 20:05

樓主張卡係香港中國聯通,香港聯通有冇得辦過戶要去問下

我怕係..
佢半年後復活咗我張卡.但之後卡主又不實名.
有事就入我數

聯通重新攪珠再派二手大陸號碼出嚟,仲有可能 keep 住上手資料嗎?

我怕係..
佢半年後復活咗我張卡.但之後卡主又不實名.
有事就入我數
中年失業 發表於 2018-10-26 20:43

2017年中在鴨記買了最後一批有大陸号碼的一卡兩号,當時網上做了回鄉証實名,但後來在深圳買了电話卡,也在 ...
中年失業 發表於 2018-10-26 19:47

香港聯通當時淨係門市可以實名, 只有移動先係網上回鄉證實名, 樓主你有無記錯啊?

利申: 2張都有.

聯通重新攪珠再派二手大陸號碼出嚟,仲有可能 keep 住上手資料嗎?
Zanron 發表於 2018-10-26 21:14

重新攪珠都淨係派返俾上台客.

香港聯通當時淨係門市可以實名, 只有移動先係網上回鄉證實名, 樓主你有無記錯啊?

利申: 2張都有. ...
雯雯 發表於 2018-10-26 22:29

老實,真係不100%過程,但有小小印象是當時職員叫我自己upload 回鄉証,櫃位反而不幫我,因上年(唔記得是6月7月前要實名,否則停大陸,)之後upload 了收不到通知,我再去櫃位同我check ,才confirm 實名了

後來,知深圳問卡上網勁平,再上羅湖又多一張卡

所以想取消香港一卡兩号,

PS 我用國際飛缐上大陸仲平仲方便....現在也很少用通話,WECHAT WHATSAPP多用D

我同樓上Ching一樣,當時最後限期前一日我都係自己網上upload 资料比聯通。