中國移動香港4G/3G 18GB本地數據儲值卡新舊封面比較

此咭有兩種封面。

舊封面︰
中國移動香港4G3G 18GB本地數據儲值卡舊封面.jpg

SIM ICCID︰8985224為首
中國移動香港8985224 SIM.jpg

查詢餘額︰*126#撥出鍵,與博元訊息儲值咭查詢方法相同

IP address︰103為首,辨認為博元訊息Megabyte Info Technology Limited
18GB 24 SIM IP.jpg

新封面︰
中國移動香港4G3G 18GB本地數據儲值卡新封面.jpg

SIM ICCID︰8985212為首

查詢餘額︰193193或*#130#撥出鍵

IP address︰182為首,辨認為中國移動香港
18GB 12 SIM IP.jpg

儲值咭名稱︰4G/3G 18GB本地數據儲值卡(8985224 SIM版本)
日期︰2019年1月5日
時間︰10:10、10:12、10:13
地點︰荃灣青山公路633號灣景花園巴士總站934候車月台
灣景花園巴士總站Speedtest速度 (1).jpg
灣景花園巴士總站Speedtest速度 (2).jpg
灣景花園巴士總站OFCA速度 (1).jpg
灣景花園巴士總站OFCA速度 (2).jpg

儲值咭名稱︰4G/3G 18GB本地數據儲值卡(8985212 SIM版本)
日期︰2019年1月5日
時間︰10:17、10:18
地點︰荃灣青山公路633號灣景花園巴士總站934候車月台
灣景花園巴士總站Speedtest速度 (1).jpg
灣景花園巴士總站Speedtest速度 (2).jpg
灣景花園巴士總站OFCA速度 (1).jpg
灣景花園巴士總站OFCA速度 (2).jpg

唔質疑你揀灣景花園巴士總站呢個地方測速。

但你問心個句,呢個結果幾多人會覺得有用?

你坐西鐵荃灣西入大欖隧道嗰五分鐘去到180Mb就肯定有用。

過埋錦上路,西鐵經過高埔同凹頭你都去到180Mb,我食埋你張卡又點話。

你坐西鐵荃灣西入 ...
TE7489 發表於 2019-1-21 22:37

最少住灣景附近既人就有用。 人家免費做測試,唔通全港九新界區做晒先得?  我都唔係住那區,當參考下就算。

8945212  快好多喎!
咁舊卡咪無人買囉?

請問可唔可以要求買新版有完整包裝?
依家都係 $100 啟動之一年有效期?

你坐西鐵荃灣西入大欖隧道嗰五分鐘去到180Mb就肯定有用。

過埋錦上路,西鐵經過高埔同凹頭你都去到180Mb,我食埋你張卡又點話。
TE7489 發表於 2019-1-21 22:37
此主題是比較兩種ICCID的分別,請留意︰https://www.hkepc.com/forum/redi ... 91&pid=38118598https://www.hkepc.com/forum/redi ... 91&pid=38118608兩者分別,加上稍後會有其他位置。

新版快咁多既

via HKEPC IR Pro 3.5.0 - iOS(2.4.0)

呢張卡如果加多2G大陸全國漫遊數據,肯定橫掃哂其他全部各牌子年卡。

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - Android(2.3.4)