[操作疑難] 插咗兩張 sim, Alipay hk 疑問

開住冇登記 acc 嗰張 sim

購物付款得唔得 ? ?   Thanks

開住冇登記 acc 嗰張 sim

購物付款得唔得 ? ?   Thanks
imax 發表於 2019-1-13 15:23

你唔插sim 都得,上網用wifi

你唔插sim 都得,上網用wifi
umbrella2714 發表於 2019-1-13 15:28

咁唧是冇登記嗰張 sim 上住網都可付款 。。係咪 ?

咁唧是冇登記嗰張 sim 上住網都可付款 。。係咪 ?
imax 發表於 2019-1-13 15:40

當然,同whatsapp 一樣

最重要係你LOGIN左邊個AC

當然,同whatsapp 一樣
umbrella2714 發表於 2019-1-13 15:45

明白了 Thx  

回復 2 #umbrella2714

頭先開住冇登記 Acc 綠萬 SIM 掃 K 便利店 QR. 拎到買滿十蚊減五蚊券 。買嘢食付款亦得咗
-----------------------------------------------
入錢落 Acc 唔知開住哩張 SIM 充值得唔得 ? ?

回復 umbrella2714

頭先開住冇登記 Acc 綠萬 SIM 掃 K 便利店 QR. 拎到買滿十蚊減五蚊券 。買嘢食付款亦得 ...
imax 發表於 2019-1-13 19:58

冇問題,另一張sim只係作上網用途

via HKEPC Reader for Android

關張SIM咩野事!

關張SIM咩野事!
Jacob's 發表於 2019-1-13 20:04

咁人地唔明嘛

via HKEPC Reader for Android