[操作疑難] 請問各星粉用户

請問你地在香港收唔收到大陸短訊?
因我係2019年剛轉星粉Plan,
但一轉完就收唔到,之前是收到的。
己同佢地V7講過好幾次,
但佢地都話正常。

請問你地在香港收唔收到大陸短訊?
因我係2019年剛轉星粉Plan,
但一轉完就收唔到,之前是收到的。
己同佢 ...
火B 發表於 2019-1-25 08:25

轉 plan  之後無左香港漫遊. 你叫佢幫你關左個漫遊再開就可以.

轉 plan  之後無左香港漫遊. 你叫佢幫你關左個漫遊再開就可以.
edwardlee 發表於 2019-1-25 09:19

叫佢關左個漫遊再開呀,試下先.

樓主入網夠半年未?? 或者有無300蚊係戶口???

樓主入網夠半年未?? 或者有無300蚊係戶口???
wlai888 發表於 2019-1-25 11:52

過半年,冇三佰。

請問点様转星粉卡?我在联通营业厅見有(星粉卡)一栏。
我己用联通卡一年以上,剩余120元,每月扣费 12元。
睇楼上師兄講若剩余300元係咪就自动保留返香港漫遊作收短信用?唔使再叫客服再開关漫遊咁麻烦!
先谢各位师兄赐教。😁

請問点様转星粉卡?我在联通营业厅見有(星粉卡)一栏。
我己用联通卡一年以上,剩余120元,每月扣费 12元 ...
happy88 發表於 2019-1-25 15:26

一轉就cut漫遊, 需要自己聯絡wechat開番, 或者自己係apps度攪

一轉就cut漫遊, 需要自己聯絡wechat開番, 或者自己係apps度攪
wlai888 發表於 2019-1-25 15:34

最慘係一轉 plan 連個 password 都會被更改. 又唔可以收動態SMS改密碼因為無漫遊. 所以係 apps 攪唔到

最慘係一轉 plan 連個 password 都會被更改. 又唔可以收動態SMS改密碼因為無漫遊. 所以係 apps 攪唔到 :t ...
edwardlee 發表於 2019-1-25 16:07

係.......唔記得連個PW都改埋, 開唔倒漫遊, 收唔倒個SMS, 就入唔倒去改PW..........

谢谢各位師兄賜教😄!
咁麻烦無哩様無果樣连PW都無埋,咁唔轉啦!😱