請問中港數據卡,邊張最抵用

問下 有沒有一D數據卡 可以中港共用,使用期會長D(現時一般幾日就要買新卡)

問下 有沒有一D數據卡 可以中港共用,使用期會長D(現時一般幾日就要買新卡) ...
這一天 發表於 2019-1-28 23:14

按你字面簡單嘅描述,應該就係黃萬。

中移動8GB年卡

回覆 2# mdws2002

是不是 3台果張20+2G的卡?

回覆 3# k20031102

Ching,呢張是否500元?

中移動8GB年卡 x 2

按你字面簡單嘅描述,應該就係黃萬。
mdws2002 發表於 2019-1-29 05:10

是不是 3台果張20+2G的卡?這一天 發表於 2019-1-29 10:38

建議板主先問清楚樓主,蝗國同腥港比較,邊處用的數據最多?

如果蝗國用的比例較多,就唔應該用黃萬,而係紫萬,
因為黃萬只提供2GB蝗國數據。

近日EPC多咗好多用黃萬的投訴,如果樓主長期在蝗國生活,建議另謀出路。

建議板主先問清楚樓主,蝗國同腥港比較,邊處用的數據最多?

如果蝗國用的比例較多,就唔應該用黃萬, ...
TE7489 發表於 2019-1-29 10:56

所以我先話按字面嘅簡單描述啫嘛。
會香港用嘅,點都唔用紫萬啦。

回覆 8# mdws2002

我喜歡黃萬呢種多D,紫萬似乎專比大陆用。 不過黃萬只有2g好像少左D,不過現時市場一般是2G

回覆  mdws2002

我喜歡黃萬呢種多D,紫萬似乎專比大陆用。 不過黃萬只有2g好像少左D,不過現時市場一 ...
這一天 發表於 2019-1-29 15:38

呢個就睇你點用。
如果你返大陸只係為咗Whatsapp可以聯絡到你,或者查下Google地圖,上去一日,頂多都係百零二百MB,一張黃萬,平均夠你上去十次到。

當然,如果你上到去,都係要狂刷Facebook,狂睇Youtube,或者你啲Whatsapp長期都俾人炸咁樣嘅,你就要考慮下啲大數據卡啦。