收第二個台發來嘅SMS要收錢?

有張3嘅免費卡,我攞嚟開個副號Whatsapp,咁當然會收驗證碼,跟住今期張單多咗幾毫收費,話係跨網短訊。我好肯定自己冇send過SMS。

乜唔係唔畀雙重收費,收SMS唔使錢,send先要收費咩?定係3嘅特別安排。

99%係你手機有app自己發短訊出去.
收一定唔駛錢.

我果張係開三叔賬戶果陣俾佢偷偷地用咗。
無問過我自動SEND的。

99%係你手機有app自己發短訊出去.
收一定唔駛錢.
mcdull 發表於 2019-1-31 10:24

唔似囉,部後備機清曬,只係裝Whatsapp而且之前幾個月都冇事,係登記完Whatsapp就有條數

唔似囉,部後備機清曬,只係裝Whatsapp而且之前幾個月都冇事,係登記完Whatsapp就有條數 ...
wct 發表於 2019-1-31 10:59

你check下send 左佢邊個number 咪知囉.

你check下send 左佢邊個number 咪知囉.
mcdull 發表於 2019-1-31 12:20

冇任何send嘅記錄。

有時我覺得 whatsapp 會用你部電話 send sms. 唔 sure, 之前都試過開 whatsapp 會無情情扣左錢. 而家開 whatsapp 認証時會放張太空卡入去先 send.

冇任何send嘅記錄。
wct 發表於 2019-1-31 12:56

去電訊商check呀, 唔係你部機. 冇記錄佢點收你錢?

去電訊商check呀, 唔係你部機. 冇記錄佢點收你錢?
mcdull 發表於 2019-1-31 14:18

Check 咗電訊商record,Send 過SMS 去 +85264521928 +85264521926,
似係login Google 時佢靜靜雞send 過去認證。