邊間台信號接收最好

如題:

小弟想比較下邊間台接收得比較好.

包括埋地鐵入面既上網表現.

1. 數碼通
2. CSL
3. 3HK
4. 中移動

請大家比d 意見

你可以買齊四大儲值卡測試吓,你出入地方同其他人出入地方不同,你要自己測試。

唔止,樓主仲要交代埋經常出入邊條地底路線。

因為近代完成的地底線路接收會明顯較其他車站良好,例如南港島線。

但有些車站肯定唔駛試,例如用支爆卡坐西鐵經洪水橋同凹頭。

我主要都係東鐵線出入,最多都係紅色線同埋綠色線。

同埋係擔心有時室內收得唔好。例如餐廳

如題:

小弟想比較下邊間台接收得比較好.

包括埋地鐵入面既上網表現.

1. 數碼通
2. CSL
3. 3HK
4. 中移 ...
andy032412 發表於 2019-1-31 11:28

講親 lee d 題目通常最後變成嗌交 post ...
贊成樓上 ze123 ching 建議, 請樓主花少少錢及時間買齊 4  個台的卡, 在自已常去的地方做測試
如果你打算只係一台走天涯, 好難做到搭港鐵又好, 入商場, 餐廳都收得好; 雙卡把握高 d.

CT最好

同埋係擔心有時室內收得唔好。例如餐廳
andy032412 發表於 2019-1-31 12:18

現代人有一個新症叫做無電話接收恐懼症,Nomophobia,你帶齊四大網絡儲值卡就唔使再擔心啦。

現代人有一個新症叫做無電話接收恐懼症,Nomophobia,你帶齊四大網絡儲值卡就唔使再擔心啦。 ...
ze123 發表於 2019-1-31 12:38

係,無錯。所以我每次要轉台都搞好多野

係,無錯。所以我每次要轉台都搞好多野
andy032412 發表於 2019-1-31 12:41

你用緊個台在你出入的地方收得好差? 如不是太差, 其實你另外買多一張另一個台的年卡試用或備用就好了