「轉貼」【專家分析】中移動香港搶頻譜向兩龍頭挑機

【Now財經台】4G頻譜2018年12月18日完咗拍賣,四間電訊商合共投得120兆赫頻譜,有大行話,中移動香港今次加入戰團,令競投比預期激烈,仲推高個價。

英皇證券研究部總監陳錦興話,中移動香港喺今次競投好積極,集團頻譜量多咗,估計未來有更大空間吸新客,如果集團打減價牌,會對成個電訊市場帶嚟不明朗因素。

Stanley又話,如果中移動香港踩埋入中、高端市場,過往CSL同數碼通(00315)獨大嘅局面應該會出現變化。

資料來源︰按此

歐盟話考慮立法禁止使用涉嫌間諜活動的供應商,咁中國移動係用華為架喎,咁點算呢?

歐盟話考慮立法禁止使用涉嫌間諜活動的供應商,咁中國移動係用華為架喎,咁點算呢? ...
ze123 發表於 2019-2-2 00:29

唔會太麻煩..........執左佢

唔會太麻煩..........執左佢
wlai888 發表於 2019-2-2 00:39

美國話中國係四大邪惡國家之首……
明明最邪惡國家係美國自己!

歐盟話考慮立法禁止使用涉嫌間諜活動的供應商,咁中國移動係用華為架喎,咁點算呢? ...
ze123 發表於 2019-2-2 00:29

咁爛衫同屍記都係用話圍喎,係咪只可用掃馬桶?

via HKEPC Reader for Android

咁爛衫同屍記都係用話圍喎,係咪只可用掃馬桶?

via HKEPC Reader for Android
unfair 發表於 2019-2-2 07:11

咁你用數碼通啫,你朋友唔係用數碼通,咁有無用架?

美國話中國係四大邪惡國家之首……
明明最邪惡國家係美國自己!
ze123 發表於 2019-2-2 06:36

飲醉酒嘅一定話自己矛醉
痴線嘅一定話自己矛痴線
…………

飲醉酒嘅一定話自己矛醉
痴線嘅一定話自己矛痴線
…………
lailailai 發表於 2019-2-2 09:18

痴線佬到處去發動戰爭轟炸別國就話自己係Great!

csl背後係李生加聯通,smt背後係SHK,淨係用地產霸權,唔俾其他公司入線已經可以維持地位。

數記都開始放風話對所有設備供應商持開放態度, 睇黎數記想用埋華為設備