在SSP買了一張嘉沃一卡兩號卡.

嘉沃一卡兩號.很奇怪很少人提.
聯通4G.香港人可以用微信登記.唔駛專登特意番大陸開.
價錢我見平均120-150.之前有師兄話有一間109.
我見有間130的No.合心水.所以買左.
附送了一張影印紙.冇就要自已print返.微信上面都有得print.
按指示做.一個鐘肯定得.上10010.com check information.
成功完成實名認証.
有師兄話等幾日可做12306雙重驗証.我估吾得.因為我第一日試sent SMS.
我要用8528612306先sent到.正常地冇回信.但sent其他人SMS用+86xxx係得既.
要提default乜都做吾到.要改番聯通香港SMS Centre的號碼才用得到.
不過而家可以直接登記12306.吾駛用大陸電話.
我開卡純粹用黎擺.非常少用.上去玩時上到網打到電話就已經ok.
新政策是6元一個月.一元800M國內.
假如你想開國內銀行戶口.上去一take過做相信最好.
如果你像我開黎作不時之需.又想用網上認証.我真心覺得張卡好方便.  
補充:真係會冇端端扣一元.相信要張卡長擺sim slot 2先至吾扣.我會試試佢.
2019-02-09 18:42:56 4G网络        流量        非定向流量        .31        1.00
kcl0203 師兄提供了不會扣減每日一元大法.非常感謝.Page 10.
4G轉落去3G.
同埋Disable MMS & 流動數據.掂晒.
今次真係完滿攪掂.

Information :
Andorid machine edit SMS centre: 在打電話模式時輸入 *#*#4636#*#*
找到 SMSC,用 Refresh 或 Update 便可設定訊息中心
Hong Kong Unicom  :         +8613010201500
SZ Unicom SMSC       :        +8613010888500或008613010888500
其他地方跟廣東SMSC:         +8613010200500或008613010200500

本身有一張聯通卡,請問再買多一張嘉沃得唔得?

本身有兩張,且免月費
唔入了啦!

感覺聯通比移動麻煩在。。。
我把sim放在4G手機裡,開機會扣我香港漫遊上網費最少每日5蚊人仔,
反而放移動SIM入4G手機側無此問題

搞到我要搵番個3G手機,如果唔係連SMS都無得收,一開機淨係被扣錢。。。

如果不是經常到強國的話,便不值。小弟有張多年沒有使用過的一卡兩號卡,先前由某公司實名,之後停號後沒有實名過,多年來餘額仍在,號碼應該沒有被註銷。

via HKEPC Reader for Android

嘉沃一卡兩號.很奇怪很少人提.
聯通4G.香港人可以用微信登記.唔駛專登特意番大陸開.
價錢我見平均120-150. ...
Harwood 發表於 2019-2-6 14:59

因為澳門卡仲平,唔洗迫你每月白白俾$6
180日 一毫子定1蚊就搞掂
最衰係係香港以外大灣區地方要全網或CDMA機

回覆 3# photohk

我張卡香港上網1元30M1日

回覆 4# daemongmong

師兄,你張卡香港已經找不到.國內米粉卡都要5元人仔一個月.
    相信你張卡是絕版了.

回覆 5# QAFHK

都有見人提過澳門咭.但冇乜人詳細講.亦都吾知點攪.希望師兄可以講解下.同埋吾知香港點認証.另外CDMA香港好似冇乜機support到.全網機又吾知邊部得?希望有人用緊澳門咭的指點迷津.

回復 6 #Harwood

張卡上面係寫香港上網$1 30M, 但實際$5.....我中過招了。

回復 Harwood

張卡上面係寫香港上網$1 30M, 但實際$5.....我中過招了。

via HKEPC Reader for Android ...
ma411111b13 發表於 2019-2-6 20:51

23:33:08        深圳        4G网络        流量        非定向流量        .07        1.00
04:26:56        深圳        4G网络        流量        非定向流量        4.98        1.00
04:27:40        深圳        4G网络        流量        非定向流量        22.77        0.00

佢真係扣一元