大陸啲電訊公司亂咁嚟,真係間間都一樣嘅……

繼早前聯通之後,依家移動都玩埋一份。

移動唔知係咪炒鬼晒啲客服。
網頁用人工客服務查詢,就一直話搵唔到相關資料,叫你用微信關注「廣東移動10086」係入面查。
關注咗之後係入面查,就更加係玩你。
轉咗人工客服,都搵個AI嚟同你對答,結果就係雞同鴨講,九唔搭八………

作為全球最大嘅移動服務供應商,啲服務真係有等於無。

你用咩手機?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

你用咩手機?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
kururu82 發表於 2019-2-18 11:47

小米8@EU ROM

上網類型 - 2G  
重要用 408K
你個 ROM 係咪 set 左 autosync (無揀 wifi only ?)

上網類型 - 2G  
重要用 408K  
你個 ROM 係咪 set 左 autosync (無揀 wifi only ?) ...
Botti 發表於 2019-2-18 11:53

408K嗰個,我就真係唔怪佢。
因為嗰日我真係喺大陸,我又真係揀咗呢張卡做上網卡嘅,會收費好正常。
但係之後係香港,上網卡一定唔係佢,亦都無開到數據漫遊。
有乜理由日日收2KB數據漫遊………

上網類型 - 2G  
重要用 408K  
你個 ROM 係咪 set 左 autosync (無揀 wifi only ?) ...
Botti 發表於 2019-2-18 11:53

似乎真係關漫遊事。
EU ROM預設個國內漫遊原來係開啟嘅。
如果係小米機用EU ROM嘅就要注意啦。

有收你錢咩?

via HKEPC Reader for Android

有收你錢咩?

via HKEPC Reader for Android
jetflyer 發表於 2019-2-18 13:11

收咗十二蚊人仔。

係禁上下............

我上次問12306, 服務員話無一個接線生識英文喎..........

如果一間禁大國營鐵路, 無人識講, 真係無言

收咗十二蚊人仔。
mdws2002 發表於 2019-2-18 13:16

移從幾得意
試過好多次佢都無收我漫遊數據錢

但又試過畀佢無端端扣我短訊錢
要打電話去叫佢退款
好快搞掂
但錢要成個月先退返落我張卡度