[操作疑難] 請問點樣可以最平地繼承已故親友的CSL電話號碼?

落門市問過,原本張約8月到期,職員話可出示死亡證立即取消。如親友想保留該電話號碼使用,只能重新上台,簽24個月合約,最平好似都要$118+$18隧道費(5GB)。其實我地只係想每月俾幾廿蚊keep個號碼,百幾蚊就太貴了,請問有其他方法嗎?

收返,當我無講過

影ID經網上搞MNP去年卡就得啦(可以合約到之前先MNP)
k888888 發表於 2019-2-19 14:50

硬食月費到8月先轉得. 不過都無計. 肉除針板上

硬食月費到8月先轉得. 不過都無計. 肉除針板上
edwardlee 發表於 2019-2-19 16:00

己故左佢同邊個收?

己故左佢同邊個收?
s2574186 發表於 2019-2-19 18:56

MNP左先
佢寄單黎
你再show証

佢有野講你叫佢落去收

落門市問過,原本張約8月到期,職員話可出示死亡證立即取消。如親友想保留該電話號碼使用,只能重新上台, ...
gr550 發表於 2019-2-19 14:30

門市sales 心地差,呢啲情況仲想作一筆!

請問MNP洗唔洗出示已故親友身份證?因為已打窿,不能使用了。定係可以轉第二個人持有該號碼?

請問MNP洗唔洗出示已故親友身份證?因為已打窿,不能使用了。定係可以轉第二個人持有該號碼? ...
gr550 發表於 2019-2-19 19:12

唔想見人就試下自由鳥
可以上網搞

身分證打咗窿已經視為失效,仲點可以帶去轉台?就算網上平台都係啦,其實應該做轉名,轉名點都有限錢,然後合約到期先至轉。呢類情況相信唔少,而門市職員係唔會有任何同情心,佢哋嘅方法一定係再搵你上台玩多兩年合約!而態度仲好似好幫手解決問題咁。

搵消委會啦,睇吓有咩解決方案。