東鐵線邊個台最好

用過3,csl太和到沙田經常load唔到
smt 或者 cmhk會好小小嗎

kit228 發表於 2019-2-24 22:18

買卡試
SMT首選
CMHk

我之前用CMHK用到想叫救命,講電話都會斷。跟住用CSL 叫好D,但大學個位會LOAD 唔到,跟住轉左用豉油鳥(SMT)叫做最好,但吐露港近大學站都叫會斷一斷,整體上好過CSL

Smt,最好

via HKEPC Reader for Android

CMHK最好

我之前用CMHK用到想叫救命,講電話都會斷。跟住用CSL 叫好D,但大學個位會LOAD 唔到,跟住轉左用豉油鳥(SMT ...
phillung 發表於 2019-2-25 09:13

吐露港個位好似咩台都會斷 唔知點解

上面任何一個話屎記收得好的人係信唔過。

上年二月拿住張雀仔坐巴士由廣福出市區,
未到赤泥坪之前呢段七分鐘路程係完全上唔到網,
直至中大先至無事。

基本上四個台係廣福至大學一段都好難上到網,
因為嗰段路的覆蓋太低。

我用C台, 手動轉左3G沿路都上到

同你一樣,經常由太和出沙田。

以前用smt,一過大埔墟就load唔到野or load得好慢。入隊道一定斷,直到大學站。然後大學站至火炭果段都會斷。
依家用緊3,分別唔大。 斷同唔穩定既位置都差唔多。想問問csl 效果點?

同你一樣,經常由太和出沙田。

以前用smt,一過大埔墟就load唔到野or load得好慢。入隊道一定斷,直 ...
andy032412 發表於 2019-2-26 16:01

csl放工時間食哂屎 得就黎埋站 同岩岩開車好d
行緊好唔穩定