數碼通2mbps無限plan加價了!

巳經貴過21mbps plan

呢個價錢點解唔用kabayan?

巳經貴過21mbps plan
siukat 發表於 2019-3-1 09:35

唔可以咁比較,$98+$18 21M 計劃,只有頭 5GB 係 21M,5GB 後就直接降速至 128kbps....你認為 128kbps 可以做些什麼?

$108+$18 2M 計劃,無論你用 5GB,50GB 定係 500GB,都會一直 keep 住 2M 速度。

不過,我認同佢呢2個 plan 都係偏貴。市場上有好多比佢更平的選擇。

2mbps Plan 有它的價值. 一個不用煩, 不用擔心. 可以長用的plan. 最適合是開比老人家或小朋友.

可以考慮 cmhk 的 2mbps plan. $88 免18行政貴. 比 Smartone $108+18, 平了$38元

我cmhk 2M無限,每個月使用25GB以上。 如果5GB係21M,5GB 後降速至 128kbps 估計一個月使用量大約:5-6GB

呢個價錢點解唔用kabayan?
321 發表於 2019-3-1 10:30

唔好拎cmhk 同smt 比啦
地鐵上唔上到網都已經知分別啦

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

點解唔用kabayan X 2

2mbps Plan 有它的價值. 一個不用煩, 不用擔心. 可以長用的plan. 最適合是開比老人家或小朋友.

可以考慮 c ...
barryw 發表於 2019-3-1 11:57

cmhk既2mbps plan可以用volte和vowifi,仲要唔限數據用途,smartone有難了

via HKEPC Reader for Android

刪除

唔好拎cmhk 同smt 比啦
地鐵上唔上到網都已經知分別啦

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1) ...
chiaki1314 發表於 2019-3-1 12:37

好認同CMHK地鐵點同SMT比