想由3HK(上台)轉儲值卡,有沒有咩好推介?

本身3HK 就嚟完合約,本身用量又不高,一個月5gb 左右
所以想帶號轉年卡(儲值卡)應該夠用!

原本想轉3萬能卡,不過知唔可同台mnp
所以想轉IMC睇吓,想問各位沒有人試過用IMC?
我知IMC 可以上網搞MNP,
不過我想知去特約經銷商搞買有沒有得mnp?
經銷商搞mnp 又要預幾多時間搞?

ze123 發表於 2019-3-3 17:28

3HK 上台卡要轉3 萬能咭 ,唔係唔俾轉咩?
唔係需要轉去其他儲值卡過冷河咩?

經銷商都可以MNP
當然大前提係要有貨
最好完約30日前就去經銷商問清楚可唔可以指定日期MNP等等嘅細節先

經銷商都可以MNP
當然大前提係要有貨
最好完約30日前就去經銷商問清楚可唔可以指定日期MNP等等嘅細節先 ...
肥_仔 發表於 2019-3-3 17:57

咁3hk MNP去 3萬能卡, 去經銷商搞係唔係唔駛過冷河?

用緊3台既,只好揀其他台,無得直接轉萬能,有心既日日去試hello , 無心既就smt ,龍華,imc , 幾月之後再轉返萬能都可以,講完

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

3HK 上台卡要轉3 萬能咭 ,唔係唔俾轉咩?
唔係需要轉去其他儲值卡過冷河咩? ...
mrcloud 發表於 2019-3-3 17:38

要過冷河

咁3hk MNP去 3萬能卡, 去經銷商搞係唔係唔駛過冷河?
mrcloud 發表於 2019-3-3 18:30

有心既日日去試hello <=== 唔明, 係冇得賣?

有心既日日去試hello
superguyalan 發表於 2019-3-4 02:45

你去睇hello 既post ,解釋唔到太多

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

大李子台轉自家儲值卡,肯定要過一過冷河啦
過冷河就求其搵間方便就腳台辦
去哈老...
成功機會有目眾睹, 邊個咁大整蠱