[操作疑難] 中国移动无忧行

想問下有冇師兄知買佢嗰個香港副號可唔可以收到SMS?

via HKEPC Reader for Android

香港副號收SMS?SMS發到香港副號在无忧行收?

見無人回,我自己兌換咗個香港副號嚟試。
親測香港副號係唔可以用嚟收短訊嘅。   

via HKE ...
jetflyer 發表於 2019-3-7 08:22

用50優幣換一個月香港副號 ?

用50優幣換一個月香港副號 ?
edwardlee 發表於 2019-3-7 09:41

係!
最近發現佢通話質素好咗好多。
所以想睇驗下佢其他功能係點。

係!
最近發現佢通話質素好咗好多。
所以想睇驗下佢其他功能係點。

via HKEPC Reader for Android ...
jetflyer 發表於 2019-3-7 10:14

最近我也試過用佢打10086問野. 通話尚算清. 不過都係有小小 delay. 我戶口D無優幣大部份會9月到期. 到期前可以換D通話分鐘燒晒佢

最近我也試過用佢打10086問野. 通話尚算清. 不過都係有小小 delay. 我戶口D無優幣大部份會9月到期. 到期 ...
edwardlee 發表於 2019-3-7 11:01

之前就明䫘覺得有delay,依家已經唔多覺。
收短訊仲快過之前SIM收。

via HKE ...
jetflyer 發表於 2019-3-7 08:22

想問吓如果打電話去無憂行香港副號係唔係香港鈴聲?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

想問吓如果打電話去無憂行香港副號係唔係香港鈴聲?

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1) ...
golfmichael 發表於 2019-3-7 18:07

剛剛幫你試咗,係香港鈴聲

剛剛幫你試咗,係香港鈴聲

jetflyer 發表於 2019-3-8 00:00

多謝C Hing分享!

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)