[操作疑難] 飛線後收短訊(sms)問題

情況:香港號碼飛線大陸號碼,然後係手機度移除咗張香港號碼sim收埋。
問題:如果期間有短訊(sms),請問有無話會保留幾耐?即係之後插返張香港sim追唔追得返嗮期間收到嘅短訊?

唔該先。

上太空的多。

我cmhk, 試過7天(因 kabayan 沒roaming, 所以外遊7天, 關了卡)
返黎 HK 開返卡, d SMS 就碌出黎

我cmhk, 試過7天(因 kabayan 沒roaming, 所以外遊7天, 關了卡)
返黎 HK 開返卡, d SMS 就碌出黎 ...
FT907 發表於 2019-3-22 16:52

正常SMS既有效期係72小時,理應唔會收到超過3日前既sms

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

正常SMS既有效期係72小時,理應唔會收到超過3日前既sms

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0) ...
jd2268 發表於 2019-3-22 19:35

SMS protocol 可以設定有效期....

SMS protocol 可以設定有效期....
mcdull 發表於 2019-3-22 21:43

SMS protocol可以自己設定嗎?  同埋點先睇到而家個設定係幾多日?  Thanks.

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0) ...
jd2268 發表於 2019-3-22 19:35

咁係咪3日內插一插張香港sim落手機,就應該無咩甩漏?  Thanks.

回覆 7# neo338388

你個人係香港插張卡就得.

回覆  neo338388

你個人係香港插張卡就得.
貧果 發表於 2019-3-22 23:13

但係如果身在大陸會唔會有影響呢?用緊中移動的。

試SMS飛線App