家居電話 + 平安鐘一問

這個HKT組合用咗幾年了,平安鐘我惗只用過兩三次,都係深夜叫救護車之類,家居電話現時都係極少用,接聽得最多都係啲財務、美容等垃圾電話,兩樣月費加埋要400幾蚊,都幾貴,想請教各位師兄,有冇啲平玩法可以保留這些功能,謝謝

用得平安鐘 就唔應該睇價錢

裝左都唔望佢用得多

電話綫要系停电情况下都用得,你真是要去各電話公司問,如果停电,电话綫用吾到,就算平安鐘有后備电源都用吾到,至于净平安鐘服務百零蚊個月。電話綫+平安鐘可以是二個plan。

回覆 3# outdays

电話費17x,平安钟2xx

這個HKT組合用咗幾年了,平安鐘我惗只用過兩三次,都係深夜叫救護車之類,家居電話現時都係極少用,接聽得 ...
3dgold 發表於 2019-3-22 17:07

用平安手機百幾蚊一個月。
Keep 固網號碼最平可以 18 蚊一個月

via HKEPC Reader for Android

回覆 5# c14101

師兄可以介紹我嗎

回覆  c14101

師兄可以介紹我嗎
3dgold 發表於 2019-3-23 16:22

去呢道睇睇
    https://www.schsa.org.hk/tc/services/safe_services/index.html

去呢道睇睇
rhino 發表於 2019-3-23 20:59

對,直接去長者安居服務協會睇資料。

PS : 坊間有另外一些差唔多名的 A 貨公司

via HKEPC Reader for Android

對,直接去長者安居服務協會睇資料。

PS : 坊間有另外一些差唔多名的 A 貨公司

via HKEPC Reader for A ...
c14101 發表於 2019-3-23 21:36

對! 長者安居服務協會  係. 全港第一間 做平安鐘. 仲好似係社企.
另外個啲係搵錢嘅

對! 長者安居服務協會  係. 全港第一間 做平安鐘. 仲好似係社企.
另外個啲係搵錢嘅 ...
rhino 發表於 2019-3-23 22:07

OT: 我以為平安鐘係獨市技術得一間做, 原來係有幾間?