續定轉台好???

現時用緊1010 家庭無限plan, 年中到期, 1010 開offer 預繳某個數同用最貴家庭plan 就有coupon 可以買到電話, 但之前開過post 係返工地方csl/1010 入到公司係間歇性收到信號,有時通到話但有時就直去留言, 同左csl/1010 投訴回覆都係話未有計劃加發射站

數記就收得好好,但家庭plan只得一部手機同包6-9個月免供,要多一兩部手機要用客戶價買同不可分期,分期就用原價去做, Smartone 都唔知點解唔學csl/1010 咁可以一個plan 包某個金額coupon 可以自己決定換邊部電話, 好似3以前咁用不同網絡設備去整網絡而唔全用愛立信/Nokia/Samsung etc.同一間網絡設備

中移動香港係屋企收得1格4G,公司都係差唔多,3G係靠CSL,2G 就1-3格試過會斷線/人地打黎聽唔到講野就收線,一直都唔明CMHK 點解唔自己起好3G網而去租CSL? 但中移動月費平同可以用客戶價分期買手機

大家有咩建議??

手機自己出面直接買算,最緊要訊號接收得好!

3hk $348 5sim 20G Data

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)

3hk $348 5sim 20G Data

via HKEPC IR Pro 3.4.0 - iOS(2.3.3)
karrrrr 發表於 2019-3-26 12:54

唔會用3, 佢無限係會過左後鎖到128kbp, 佢自己網頁上有列明公平使用條款

手機自己出面直接買算,最緊要訊號接收得好!
psphknxp 發表於 2019-3-26 12:30

因為可能會換2-3部電話所以諗住分期供~

其實呢家邊間網絡接收叫做較正常??因為我都估唔到返工地點係商業區但1010 係室內會收得咁差同唔肯去搵地方加裝發射站去改善

Smartone /CMHK無限會唔會話過左個plan 用量後會好慢/鎖速得好緊要??

回覆 4# chowegg

118 果的唔係有用量王之類任上咩,friend 話過30g 都無野啊

唔會用3, 佢無限係會過左後鎖到128kbp, 佢自己網頁上有列明公平使用條款
chowegg 發表於 2019-3-27 09:03

佢話合約寫明無限速, 無公平使用, 即係又流嘢.........

佢自己網頁上有列明公平使用條款chowegg 發表於 2019-3-27 09:03

無論你對個台有無偏見,亦不論你會否回我POST,我都必須要澄清呢個台本身係有做無FUP的PLAN。
呢類PLAN主要係經街霸或CALL SALES開單,而且C/P值高過其餘三個台。

chowegg 發表於 2019-3-27 09:03

20GB,5張卡用,即係1張得4GB,
不如加多小小錢加大個用量好過吧