大陸中移動8元自由選套餐

篇幅較長~~

為咗開個大陸銀行戶口,需要先開大陸手提電話號碼,㨂咗平日上去福田果邊搞。
經過幾日係呢度睇大家嘅討論,雖然中聯通係平啲,但唔近落馬州站(唔計口岸中銀隔離果間),所以㨂咗中移動。
坐地鐵去福民站A出口上去行10米左右就中移動,都幾方便,好多香港人。
咁開卡好簡單,一張回鄉證搞掂。
問題係個職員一定要我辦88元𣈱享套餐,有個平啲嘅58元佢都唔比我開,一定要我開88元,我問點解,佢話我第一次一定要用88元,我連續問咗三次佢都咁答我...
咁我話點先可以用8元自由選套餐,佢叫我用一個月之後再返黎搞,我真係WTF。
當時我一係開一係唔開,我㨂咗照開,因為前幾日資料搜集都係搵咗呢間,叫我去其他間我唔識路,手機又冇得上網。
咁影下相簽兩個名搞掂咗,返黎香港後我即刻搵網上客服搞,個客服又叫我返去營業廳,我解釋營業廳唔比我㨂8元,解釋咗三次(開始嬲嬲地),佢先比我改套餐。

都唔知點解個職員要咁玩我......

篇幅較長~~

為咗開個大陸銀行戶口,需要先開大陸手提電話號碼,㨂咗平日上去福田果邊搞。
經過幾日係呢 ...
namiky83 發表於 2019-3-27 17:18

兩個原因:1)追業績;2)提成

皇崗口岸有18人仔。

回覆 2# lasally
搵食艱難,但中招嘅我唔好受...

皇崗口岸有18人仔。
panda360 發表於 2019-3-27 18:17

幾年先上去一次,主要係羅湖,落馬洲都係第一次去,皇崗未去過

8蚊包D 乜?

8蚊包D 乜?
邪惡小孩 發表於 2019-3-27 19:14

尊敬的客户,您已成功办理8元自由选套餐(100MB流量),本产品月套餐费8元,含来电显示、国内被叫免费,国内流量100MB;超出套餐在国内拨打国内普通语音按0.25元/分钟收费,套餐外流量按0.29元/MB收费,累计10元可免费使用至100M,累计30元可免费使用至1G。以上国内语音及流量均不含港澳台。【中国移动】

唔要100MB可㨂30分鐘國內電話

如果想要張$0-$10/月, HK可收SMS for銀行開戶, Data $1-$3/1GB

因為耐唔耐先上大陸, 想盡量要張免月費卡然後幾蚊(VPN)上網, 各ching可以推介嗎?

尊敬的客户,您已成功办理8元自由选套餐(100MB流量),本产品月套餐费8元,含来电显示、国内被叫免费, ...
namiky83 發表於 2019-3-27 19:58
唔該晒C兄

回覆 1# namiky83

如果話你知有銀行接納香港電話號碼,而且香港號碼仲可以收到發出的短信,可以綁定大陸支付寳但綁定唔到微信,你仲會唔會開個大陸號碼?