[操作疑難] 請教 推介 最平價 係香港收到內地SMS 一卡兩號儲值卡

因為愈黎愈多機會上內地玩, 而內地有啲地方/遊客區 無微信/支付寶實在太難生存 (例如點餐/滴滴/俾錢), 所以都想keep 番個電話號碼開個銀行戶口/登記去微信/滴滴到, 但好多時銀行啲operation 又要係香港收到內地號碼SMS, 想請問咁多位師兄, 而家最平係香港收到內地號碼SMS ge 儲值卡係咩? 以前有啲卡免月費可以keep 到個number, 而家好似已經揾唔到... 謝謝

只需收香港短信 , 大部份都可以 ! 移動就 8 蚊一個月,聯通無興趣…去遠啲都唔得!

因為愈黎愈多機會上內地玩, 而內地有啲地方/遊客區 無微信/支付寶實在太難生存  (例如點餐/滴滴/俾錢), ...
Quiorra 發表於 2019-4-3 15:05

唔介意做小明嘅,就一定有嘅。
https://item.jd.com/42934349995.html

澳門中電信大灣區

mdws2002 發表於 2019-4-3 16:26

移動態度好奇怪,一方面將實名號停機,另一方面又唔將未實名卡銷號。真係神又佢鬼又佢

請問有冇 CHing 知道點可以在淘寶店買卡,如果叫人陸人用佢身份證幫我買到,又可唔可以用我張回鄉卡實名呢?

mdws2002 發表於 2019-4-3 16:26

thanks 師兄, 係咪買完自已上內地實名番張卡就ok?

澳門中電信大灣區
mcdull 發表於 2019-4-3 17:48

thanks 師兄, 研究下先

thanks 師兄, 係咪買完自已上內地實名番張卡就ok?

thanks 師兄, 研究下先 ...
Quiorra 發表於 2019-4-3 22:45

1. 你話要一卡兩號, 冇話一定要香港號, 呢張係澳門大陸雙號.
2. 你話要0 月租, 呢張只要180增值一次.. 1蚊
3. 港澳大陸都收到SMS, 假如你有全網通的話.  冇就淨係香港.

1蚊都可以??用咩途徑?

via HKEPC Reader for Android

1蚊都可以??用咩途徑?

via HKEPC Reader for Android
wkng85 發表於 2019-4-8 21:33

只要你搵到方法增值到大陸號碼就得,銀碼不限