[操作疑難] 大陸聯通卡突然無咗漫遊訊號

今日大陸聯通卡,喺香港無訊號,用唔到漫遊,收唔到大陸短訊添。

有無ching 同我一樣?定係我張卡有問題?

己試過換機測試。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

我用日租卡,今天正常收CSL。

今日大陸聯通卡,喺香港無訊號,用唔到漫遊,收唔到大陸短訊添。

有無ching 同我一樣?定係我張卡有問題? ...
maninweb 發表於 2019-4-10 20:00

收唔到,可以試下切換至手動模式。

會唔會你張卡無錢

我用日租卡,今天正常收CSL。
kururu82 發表於 2019-4-10 20:40

唔係3咩

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

正常woo~~

我係一直csl
唔係3咩

251523294 發表於 2019-4-11 00:17

應該係我張卡或者個 acc 有問題啦,要上去 check 下。
曾用 app check 過,仲有錢。
用第二部機只入單卡,都係網絡打交叉。
手工搵網絡,揀3,都係唔得。

應該係我張卡或者個 acc 有問題啦,要上去 check 下。
曾用 app check 過,仲有錢。
用第二部機只入單卡, ...
maninweb 發表於 2019-4-11 00:47

即使佢show禁用,你都可以照Click落去注冊試下。
不妨一試csl嘅網絡。

我嗰張剩係用到CSL,試過按3係註冊失敗。