聯通日租卡有冇方法查詳細扣錢記錄

羅湖過關行冇幾遠,右邊見到一間聯通營業廳,於是實名出左張聯通日租卡,每月6元,每800mb收1元。裝左個聯通apps,搵好耐都搵唔到查詳細扣錢記錄既方法,請問有冇師兄知有冇方法查。

app入面有得睇
但打電話既電話號碼記錄就唔知有無

羅湖過關行冇幾遠,右邊見到一間聯通營業廳,於是實名出左張聯通日租卡,每月6元,每800mb收1元。裝左個聯 ...
master88 發表於 2019-4-17 23:51

聯通APP入面底部選 "服務". 入左去係左面條 bar 到選 "查詢". 你就可以在右邊到搵到 "實時話費" "歷史賬單" "通話詳單" 等等.

試過晒,似乎日租卡,真係冇方法查詢點比你亂扣錢。

手機營業廳

用手機營業廳 apps 比較好。簽到有積分,又有話費卷攞。話費卷幾乎每個月送1蚊,即是 $6-$1=$5 月費
桌上電腦可登入 https://iservice.10010.com/e4/sk ... 1&1555575714628 也可以

查詢 ---> 歷史賬單
前天 16:39

選擇賬單月份,自己有印象由香港 sent 過 sms 收費 $0.50 ( 收 sms 則不用收費 )
前天 16:39

用手機營業廳 apps 比較好。簽到有積分,又有話費卷攞。話費卷幾乎每個月送1蚊,即是 $6-$1=$5 月費
桌上電 ...
hongkongfun 發表於 2019-4-18 16:42

唔該師兄,日租卡實名第一日,就立即裝左手機營業廳,剛才都查過一次,話未有歷史賬單資料,唔止點解。

唔該師兄,日租卡實名第一日,就立即裝左手機營業廳,剛才都查過一次,話未有歷史賬單資料,唔止點解。 ...
master88 發表於 2019-4-18 20:14

未滿一個月就唔會咁快有記錄
即是要等
頭一個月怕亂扣錢就最好開著個 apps ,在 "首頁" 留意左上角 "剩餘話費" 金額有冇變動

桌上電 ...
hongkongfun 發表於 2019-4-18 16:42

話費卷請問係邊處攞到?

話費卷請問係邊處攞到?
lasally 發表於 2019-4-18 21:11

很早前取的,所以唔記得左
總言之個 apps 有乜優惠或紅包,我都按入去睇睇
因為已得到話費卷直至到6月份,估計6月前應該唔會再有新的話費卷送
現在等每個月到期激活

前天 21:31

前天 21:32