請問初出時自由鳥及club冧把

請問初出時拎咗免費嘅自由鳥及clubsim card,送data之後乜都冇做過,自由鳥嘅冧把是否已失效?而club sim重可以用返?謝謝幫忙!

另外,如果低data低通話分鐘(如每月500mb-1000mb data +100分鐘通話)上月費,有冇類似嘅平月費plan?謝謝幫忙!

via my mobile device

好似一年冇用過會失效。
平價plan數碼通$28,唔可以過台,要新號碼
b589530 發表於 2019-7-21 18:35

唔該曬師兄 謝謝解答

我有個club sim号 over 1年無用過,最近想用來買漫遊plan,問cs佢話唔得,但張sim我仲可以收sms ...
card_captor 發表於 2019-7-21 20:51

(1) 有少少嘢要更正:

雀:電話號碼會在2018年3月26日凍結,在同年4月26日失效。
Club Sim:開卡後有效期 ...
TE7489 發表於 2019-7-22 10:37

謝謝兩位師兄解答指點!

我終於摷返啲 sim card, 如師兄所言, 啲自由鳥 已經失哂效, 但張club sim 仲可以上到網 ,我即刻買咗個28蚊通話分鐘, 再諗下 幫個號碼 轉去啲平月費 或者 年卡,聯通雖然平但真係唔敢喇。
因為個 Club sim號碼算幾好, 會取代  一張過咗期又用唔返嘅原生綠萬年卡俾老人家用。

ching 你張club sim超過 1年無買任何服務, 而家再買通話就OK???

因為我本身得1張club sim, 果日想 ...
card_captor 發表於 2019-7-22 15:28

係啊,我先登入club sim app ,見重有3xxMB data(初初送用剩嘅),然後插卡試重可以上網,跟住响app買咗28蚊嘅通話分鐘,試咗打到電話。

可以考慮MO SIM, 有2GB+20GB社交數據同無限分鐘
kitwingchu 發表於 2019-7-22 21:52

(1) 日後養號唔需要$28咁貴,除非你有實際用途,否則$8已經可以養一年。
(2) 長者用的話,建議轉回哈佬, ...
TE7489 發表於 2019-7-23 11:36

謝謝兩位師兄建議,我預計會用club sim number 轉落年卡俾返老人家用。儲值卡最大問題係時間耐咗會忽略到期日,我自己主卡重用緊中移2G儲值卡( 副卡數據係用黃萬), 貪佢到期之後仲有30日寬限期增值。