[操作疑難] 3HK 4日中港跨境大王卡 問題

3HK 4日中港跨境大王卡  問題

國內:200分鐘通話量   致電及接聽電話於中國及香港

問題:在香港時,是否可以致電到中國大陸?

*** 抱歉重發了信息 ***

按字面解釋, 係香港打出電話到國內會扣200分鐘通話費. 所以估計可以係香港打國內

按字面解釋, 係香港打出電話到國內會扣200分鐘通話費. 所以估計可以係香港打國內 ...
edwardlee 發表於 2019-7-25 09:30

Thank  you!

回覆 1# hongkonguuuuu

於國內接聽及打出喎, 即係人在國內, 可用200分鐘

人在香港, 只在本地100分鐘

可以的!
本地話音通話/分鐘:本地100分鐘 / 國內200分鐘
本地短訊/個:可接收短訊

回覆  hongkonguuuuu

人在香港, 只在本地100分鐘 ...
wildfather 發表於 2019-7-25 12:08

Thank  you!

回覆  hongkonguuuuu

人在香港, 只在本地100分鐘 ...
wildfather 發表於 2019-7-25 12:08

以我理解樓主好似係問緊係香港可唔可以打返國內. 如果可以會扣乜野分鐘.

回覆 8# edwardlee

可能我表達得唔好
我理解係佢分開國內和香港寫, 只有國內那項有寫: 致電及接聽中國或香港電話, 而香港那項就沒有寫

樓主問題:在香港時,是否可以致電到中國大陸? 那應該不能了, 在香港只有100分鐘本地通話.

回覆  edwardlee

可能我表達得唔好
我理解係佢分開國內和香港寫, 只有國內那項有寫: 致電及接聽中國或香 ...
wildfather 發表於 2019-7-30 19:45

利申左先. 我未用過呢張卡. 所有野都係單方面的個人估計而已.

根據 google search 出來的封面的寫法. 我個人理解係在香港打國內係扣200分鐘通話費的. 因為佢寫 "中國{及}香港" 或 "China {and} Hong Kong". 當然啦, 字面意思各有自己理解其含意. 加上, 佢咁寫同實制又未必真係一樣呢. 真係要試過先知.