用咗儲值卡一年 返唔到轉頭了

今日屋企樓下mo電訊做緊promo 58蚊加$7隧道費 =$67/5gb 21m都吸引唔到我上台!

趁今日放假出咗去鴨寮街 買咗張橙咭一張百五蚊, 鴨乜佳一張百二蚊, 再加主要號碼用imc增值98蚊 3GB/1000分鐘,全部合共63GB足夠我用一年鳥。平均每月約$31 / 5.25GB好滿足!

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

點樣5.25GB每月?

點樣5.25GB每月?
iChan 發表於 2019-7-25 17:00

兩張年咭合共60GB 再加 imc咭 3GB =63gb除返開12個月平均每月$31蚊有5.25GB用

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

同意,我中移+鴨聊,每月講50分鐘,有埋留言信箱,10 gb data = $2+$5+$5+$40 = $52

如果果個月去左旅行,用少d又畀少d

今日屋企樓下mo電訊做緊promo 58蚊加$7隧道費 =$67/5gb 21m都吸引唔到我上台!

趁今日放假出咗去鴨寮街 買咗張橙咭一張百五蚊, 鴨乜佳一張百二蚊, 再加主要號碼用imc增值98蚊 3GB/1000分鐘,全部合共63GB足夠我用一年鳥。平均每月約$31 / 5.25GB好滿足!
reliever 發表於 2019-7-25 16:46

1. 橙萬30+20喎, 應該係83GB/年
2. 橙+鴨都4000分鐘, IMC用$68/200分鐘夠啦?!

2. 橙+鴨都4000分鐘, IMC用$68/200分鐘夠啦?!
keit 發表於 2019-7-25 19:57

可能人地唔上FB/IG  呢

IMC 嗰個係主號,人地唔會打畀你個副號架嘛

我唔計果20GB社交住!

我一年用一千分鐘咋。 平時就算有人打電話嚟都係透過whatsapp帳戶打, 所以真係用唔著啲分鐘

A.T. 發表於 2019-7-25 20:02

Imc 個號碼是永久正號 所以我一定要增值分鐘 ,其他嗰兩張卡基本上都唔會用佢啲電話號碼只會用來上網用!

A.T. 發表於 2019-7-25 20:02
我一年用一千分鐘咋。 平時就算有人打電話嚟都係透過whatsapp帳戶打, 所以真係用唔著啲分鐘  

...
reliever 發表於 2019-7-25 20:11

可以調教嘅啫, 如果通話主要係親朋戚友咪叫佢哋打咗副號先或者打嚟長傾嘅咪話用副號call back囉