轉名去比信得過既親友,等佢地到期幫你攪。

轉名去比信得過既親友,等佢地到期幫你攪。
hyperbola 發表於 2019-8-2 13:16

合約期間不能轉名的。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

合約期間不能轉名的。

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)
Energizer 發表於 2019-8-2 13:19

好似可以轉。個邏輯係,如果無合約,重洗乜轉名呢?

問咗客戶服務,中止合約賠$900。我個個月俾得百幾蚊,重有年幾合約。加埋都唔止$900。我決定MNP。有數得計,又唔驚漫遊個驚嚇帳單。

咁樣好不免責任喎. 加上個號可能用左好耐或有掛上銀行個 OTP verification 的話. 唔係話停就停. ...
edwardlee 發表於 2019-8-2 11:01

咁樣好不免責任喎 why ? 我見佢唔好理個no. 唔係唔找數wor

回覆 10# ntony
如果你不再交電話費,你的電話號碼永遠都不能取回再用。

有部份情況下係唔算破壞合約嘅,要睇返份合約。如果我唔理,走咗去。佢$1都收唔返。 ...
ntony 發表於 2/8/2019 13:15

咁你走囉, 重駛咩問啫

回覆  ntony
csuse123 發表於 2019-8-2 13:29

係,但如果個供應該無妥善方法處理呢類情況。佢哋自己都收唔到錢。

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

你肯比埋剩下合約月費一定比你轉

咁樣好不免責任喎 why ? 我見佢唔好理個no. 唔係唔找數wor
luksam 發表於 2019-8-2 13:29

可能我誤會你個意思係 "唔好理個合約". 咁請問一下 "唔好理個NO" 是指應該點做 ? 當無野發生咁拍拍羅友移民走左去 ? 定係點呢 ?

回覆  ntony
csuse123 發表於 2019-8-2 13:29

未欠費前MNP走就得. 開始欠費後就會被咬住個號唔走得