應該無咁易。同埋民事應該會申請強制清人哋盤。唔會通輯到人。但應該可以唔俾佢再出境。 ...
ntony 發表於 2019-8-2 21:06

香港禁好都走..........

幾舊水可以攪掂, 就清左算啦......

不如諗下張個號碼MNP去邊個台, 可以用最低成本效益, 又可以繼續保存.......

屋企人用好少data,兼且佢爆咗都係用FUP速度,咁慢佢又頂得緊㗎喎。
唔攪咁多,我方便自己收SMS OTP ...
ntony 發表於 2019-8-2 18:43

最簡單mnp去club sim, 又唔駛驚到時唔記得增值,又可以漫遊收sms

wlai888 發表於 2019-8-2 21:27

師兄有點落伍喎。大灣重好呀!唔搬上珠海住就走寶啦。可惜我命水唔好,無呢個機會咋,恨唔到。師兄如果有機會,記得捉緊大灣區嘅發展機遇。「下個馬雲,就是你!

幾舊水可以攪掂, 就清左算啦......

不如諗下張個 ...
wlai888 發表於 2019-8-2 21:27

係呀。我講咗啦。我知道要俾幾多之後,打算清咗佢MNP過儲值咭,唔洗驚驚嚇漫游帳單。唔知點解咁多師兄係都要唔睇人講乜就要出來恥笑。唉⋯⋯

最簡單mnp去club sim, 又唔駛驚到時唔記得增值,又可以漫遊收sms
NeTZoO 發表於 2019-8-2 22:26

請問Club SIM同Hello比較長期漫游,邊個正?師兄似乎有心得。

師兄有點落伍喎。大灣重好呀!唔搬上珠海住就走寶啦。可惜我命水唔好,無呢個機會咋,恨唔到。師兄如果有 ...
ntony 發表於 2019-8-2 22:43

馬雲......搵到佢通知聲

師兄放下煩惱, 繼續追尋自由空氣,

唔好講人品問題先,你轉走先,佢追你唔交都吹你唔脹,佢唔會為幾百蚊申請你破產。

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

講講下比人講再離晒題

馬雲......搵到佢通知聲

師兄放下煩惱, 繼續追尋自由空氣,  ...
wlai888 發表於 2019-8-2 22:51

我唔介意為香港煩惱,但已成家。我攪掂佢哋就會想辦法幫香港。

(1) 大灣重好呀!師兄如果有機會,記得捉緊大灣區嘅發展機遇。「下個馬雲,就是你!」
(2) 請問Club SIM同Hello比較長期漫游,邊個正?師兄似乎有心得。ntony 發表於 2019-8-2 22:43

(1) 好簡單,只要你團結全港市民支持黨出動解放軍,
《香港民主與人權法》就即刻通過,咁你就可以終身享受大灣區的榮耀啦!

正經:

(2) 如果只係呢兩者揀,一定係CLUB SIM,但實際上仲可以考慮泰國SIM等一類外遊SIM,
你另外開POST問啦。

(2) 如果只係呢兩者揀,一定係CLUB SIM,但實際上仲可以考慮泰國SIM等一類外遊SIM,
你另外開POST問啦。
TE7489 發表於 2019-8-3 09:24

唔該晒師兄!請問呢度係唔係有Club SIM討論?

睇完Club Sim website個介紹,佢好似要每日俾錢先有漫游喎。咁我去到嗰邊咪要長期俾錢先收到SMS或者接電話?
$38一日,點解Club Sim好?我長期移居喎⋯⋯