[操作疑難] 數碼通 2M 無限 plan

想join數碼通 2M 無限 plan $88,請問佢可唔可以用手機 share 個 wifi 出黎比部平板用,尼個功能好緊要,所以想問清楚先上台,求各師兄提供解答

數碼通的條款及細則
此計劃之無限本地數據用量將不高於2Mbps,數據只限手機使用。
本地數據用量不包括網絡共享 (Tethering) 及點對點傳輸。

想join數碼通 2M 無限 plan $88,請問佢可唔可以用手機 share 個 wifi 出黎比部平板用,尼個功能好緊要,所 ...
t11375 發表於 2019-8-8 00:35

3HK 118 21Mbps無限

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)

想join數碼通 2M 無限 plan $88,請問佢可唔可以用手機 share 個 wifi 出黎比部平板用,尼個功能好緊要,所 ...
t11375 發表於 2019-8-8 00:35

本地數據用量不包括網絡共享 (Tethering) = 唔可以用手機 share 個 wifi 出黎比部平板用

3HK 118 21Mbps無限

via HKEPC IR Pro 3.5.1 - iOS(2.4.1)
kjk一直行 發表於 2019-8-8 02:19

做咩啫,人地要SMT     
3都好似分唔到WIFI

做咩啫,人地要SMT     
3都好似分唔到WIFI
a189252158 發表於 2019-8-8 08:34

條款寫蛋唔得

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

做咩啫,人地要SMT     
3都好似分唔到WIFI

"做咩啫,人地要SMT"
2Mbps

"3都好似分唔到WIFI"
Tethering using mobile phone is okay (I'm using it daily).  However, it does not allow to use on ipad / wifi egg,

做咩啫,人地要SMT     
3都好似分唔到WIFI

次次見到呢條友係無限數據既post講3台118/168無限,懷疑係sales

via HKEPC Reader for Android

2M 都share既話好似真係唔太夠用喎
不過我睇人地用 自己一部手機確實係好夠用
睇片720都無問題

回覆 8# peterlo73

2M 720都睇到咁犀利?

回覆  peterlo73

2M 720都睇到咁犀利?
joe933 發表於 2019-8-8 16:08

網上測試睇到