小氣通8G中港澳年卡

剛剛睇某網店 FB 出左張小氣通8G中港澳年卡, 賣 150元好平. Dup Spring ... 早2日先入左張中移動8G中港要168元

但中移 CMCC 個名響啲,貴啲都唔出奇。正如香港搭地鐵,某些街坊貴貴都用 SMT  

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

但中移 CMCC 個名響啲,貴啲都唔出奇。正如香港搭地鐵,某些街坊貴貴都用 SMT   

via HKEPC IR Pro  ...
Energizer 發表於 2019-8-13 17:24

雖然中移係國內係比聯通好少少. 不過我有用開萬能年卡都係收聯通網. 其實使用上我無乜大投訴. 所以平D對我又會好D

佢 FB 剛剛修改咗,可以手動選擇中國移動

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

請問點買到呢?
THANKS

聽聞 SMT 澳門收得唔好

via HKEPC Reader for Android

回覆 6# c14101
澳門得返CTM
3仔都唔算太好

聽聞 SMT 澳門收啲唔好

c14101 發表於 2019-8-13 20:29

我係前用戶

覆蓋的確唔好

轉左用 ctm

之前既盲點都有訊號

我不是常去,一年一兩次之類。
用過 CTM, 3MO,在市區,酒店及賭場其實我覺得兩者接收沒大分別,因為 3MO 平啲,所以多啲用。

佢 FB 剛剛修改咗,可以手動選擇中國移動  

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0) ...
Energizer 發表於 2019-8-13 17:55

嘩... 可以用2個網絡的話呢次真係比佢開老圍通剎