用左幾日birdie..........

用左幾日birdie, 發覺同smc 差不多,只係smc LTE 打電話時唔會落3G

雖然birdie 只得21mb,但發覺起非返工時間,起地鐵上網都會順過CSL.

地鐵黎計應該無邊間差得過CSL

自由鳥?打電話唔會跌落 3G 喎,我日日用 VoLTE 打電話,係咪你部手機太舊?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - Android(3.2.0)

自由鳥?打電話唔會跌落 3G 喎,我日日用 VoLTE 打電話,係咪你部手機太舊?

via HKEPC IR Pro 3.5.2 - An ...
Energizer 發表於 2019-8-15 00:40

同感 關部手機事多d

via HKEPC Reader for Android

請問佢 share 有冇問題,因為睇中佢 1am to 6am 無限,返夜share 出黎俾部 notebook 唔怕爆 data

請問佢 share 有冇問題,因為睇中佢 1am to 6am 無限,返夜share 出黎俾部 notebook 唔怕爆 data

via HKE ...
gahqm 發表於 2019-8-17 20:34

記住基本爆咗, 1-6am就是128㗎啦

回覆 6# keit

咦,唔係話 1-6 唔計咩??? 基本爆左會影響到 1-6am

回覆  keit

咦,唔係話 1-6 唔計咩??? 基本爆左會影響到 1-6am
gahqm 發表於 2019-8-17 22:44

佢官網既q&a有寫架

1. 咩叫「貓頭鷹時間」?
為切合喜愛夜瞓嘅你,我哋推出咗「貓頭鷹時間」,指定用戶可以喺每日上午01:00– 06:00任用本地數據,而唔會扣除當月本地數據用量。
提提你 :當月本地21Mbps數據用晒之後(數據P2P、追加數據、月月加碼數據及數據獎賞亦計算在內),你仍可以128kbps 速度繼續喺「貓頭鷹時間」使用數據。

回覆  keit

gahqm 發表於 2019-8-17 22:44

當然!
調轉講即係1-6am狂用好了

原來如此,我平時係少用量,返工時用得比較多,咁幾啱我,最後問題就係佢個網絡素質係點(1-6 以外時間),依家用緊太陽台,下晝搭港鐵時夠膽死 load 空氣