日本上網及接電話

日本上網卡好多,但連通話好似得聯x嗰張,但要$1一分鐘,有冇其他平啲嘅選擇?可以係新號碼都得,淨係旅行時用。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

日本上網卡好多,但連通話好似得聯x嗰張,但要$1一分鐘,有冇其他平啲嘅選擇?可以係新號碼都得,淨係旅行 ...
new68u 發表於 2019-9-2 11:12

齋係for 旅行要打電話整張ABC 用king傾咪得囉
大前題記得用香港漫遊卡(香港ip),放wifi出黎

回覆 1# new68u

打出定打入?要當地(日本)電話號碼?

回覆  new68u

打出定打入?要當地(日本)電話號碼?
psphknxp 發表於 2019-9-3 19:22

淨打入就得,可不用日本號。

齋係for 旅行要打電話整張ABC 用king傾咪得囉
大前題記得用香港漫遊卡(香港ip),放wifi出黎 ...
NeTZoO 發表於 2019-9-2 20:55

ching唔係好明,係咪買張abc,再申請$128 7日1G漫遊,再放wifi俾裝咗傾king嘅電話?咁成本好似好高。

定係個app搵到手機有一張cxl嘅sim卡,再有香港ip嘅wifi,就可以用得。

ching唔係好明,係咪買張abc,再申請$128 7日1G漫遊,再放wifi俾裝咗傾king嘅電話?咁成本好似好高。

定 ...
new68u 發表於 2019-9-6 10:38

我估佢講應該不是用ABC開PLAN,只係ABC有傾king,老鴨2x-30 蚊就有~
點解要搵香港IP放wifi,因為唔駛8蚊一日,香港IP 只扣air time

Airsim好似有包海外通话唔知几多分钟

via HKEPC Reader for Android

我估佢講應該不是用ABC開PLAN,只係ABC有傾king,老鴨2x-30 蚊就有~
點解要搵香港IP放wifi,因為唔駛8蚊一日 ...
umbrella2714 發表於 2019-9-6 10:47

ching係唔係即係:

祗要部機有一張任何用cxl網絡有漫遊嘅卡(包括艇仔)都可以用到傾king app?

如果唔介意$8/日,就任何wifi都用到,香港ip當香港用就唔收錢。

ching係唔係即係:

祗要部機有一張任何用cxl網絡有漫遊嘅卡(包括艇仔)都可以用到傾king app?

如果唔 ...
new68u 發表於 2019-9-6 11:42

唔係架,我只知ABC可以用到傾king,HELLO 卡有ching 話OK
其他就算係用CSL網絡未必得

--如果唔介意$8/日,就任何wifi都用到,香港ip當香港用就唔收錢
-->>正確~

Airsim好似有包海外通话唔知几多分钟

via HKEPC Reader for Android
takeoto 發表於 2019-9-6 10:56

30 mins