有無大陸收香港sms 平價卡

情況係大部份時間係上海, 間中先返來香港用數據(極少用語音),
小弟用緊中移4G/3G數據及話音儲值卡, 好處係無月費,每半年交50元就可以
但呢張卡唔可以係大陸收到香港sms, 處理銀行交費等事宜極之頭痛
請問有無其他推介?
謝謝!

Clubsim 無話音漫遊,但可以在外國收sms

CSL這張好像可以國內漫遊, 有無兄用緊?
https://www.hkcsl.com/tc/csl-all ... -sim-card/#section4

情況係大部份時間係上海, 間中先返來香港用數據(極少用語音),
小弟用緊中移4G/3G數據及話音儲值卡, 好處係 ...
edward1119 發表於 2019-9-5 12:52

Ching 你走運了,你買中 CMHK 現時唯一沒有漫遊的卡,卡巴人都有漫遊了 (講笑~~)

Club SIM 最平,$15 一年可外國收 sms

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# c14101

好幾年前買落, 一直懶得攪
Club Slim呢個Plan我Google搵唔到咁平, 方便提供link嗎? 可以MNP嗎

回覆  c14101

Club Slim呢個Plan我Google搵唔到咁平, 方便提供link嗎? 可以 ...
edward1119 發表於 2019-9-5 17:29

Club SIM 收 SMS 唔洗買 plan
只要張卡1年買一次最平計劃(任何一款都得)
買 plan 作用只係要張卡有效唔過期,但係你唔知佢幾時過期,佢始終唔同普通儲值卡

Club SIM 收 SMS 唔洗買 plan
只要張卡1年買一次最平計劃(任何一款都得)
買 plan 作用只係要張卡有效唔 ...
QAFHK 發表於 2019-9-5 17:47

都知既,裝 club sim app 買 plan 或睇交易紀錄,自己睇返一年內最少買一次就可以

回覆  c14101

Club Slim呢個Plan我Google搵唔到咁平, 方便提供link嗎? 可以 ...
edward1119 發表於 2019-9-5 17:29

15 蚊係現在一天亞洲或大陸漫遊數據的收費,你應該用得著既

我平時會買 $28 三個月 1G data 副機用