出左IMC卡。。。。98蚊年卡。。。

出左IMC卡。。。。98蚊年卡。。。
hkghost 發表於 2019-9-21 05:42

雖然好多人講你哩張卡,但我寧願買萬年卡或者ABC

家長者都想養號,只係WS下而已!
要可擕號轉台,應點做最好?
真心請教!

依家佢用緊SUN ,每月$96。

回覆 21# hkghost

請問:
尼張卡昰否可携號轉台?
同$98用一年?

用SUN 起碼養到號碼。

用卡吾記得入錢 好大件事

回覆 25# NOPSS[/i

請問所謂携號轉台係乜意思? (如IMC卡)
是否轉左台,於一年到期日,在規定時間(通常7天)
個號唔充值/續約就會失去?
自己冇用過,真係唔明規則!

(1) 要可擕號轉台,應點做最好?
(2) 尼張卡昰否可携號轉台?同$98用一年?
(3) 請問所謂携號轉台係乜意思? (如IMC卡)
(4) 是否轉左台,於一年到期日,在規定時間(通常7天)個號唔充值/續約就會失去?big_nature 發表於 2019-9-21 16:31

(1) 約滿前一個月至個半月去CSL指定五間門市轉用哈佬,以後一年最平$37養號。

(2) 第一:要去IMC官網登記,第二:$68就得。詳細請瀏覽以下網址:

https://imc-networks.com.hk/imc/lang/chi/recharge.php#menu

(3) 將你的手機NUMBER轉用其他台的簡稱。

(4) 要睇台的政策,CSL可以寬限你一個星期,3HK係一過期就無情講。

回覆  hkghost

請問:
尼張卡昰否可携號轉台?
同$98用一年?
big_nature 發表於 2019-9-21 16:49

可以。

(1) 約滿前一個月至個半月去CSL指定五間門市轉用哈佬,以後一年最平$37養號。

(2) 第一:要去IMC官網登 ...
TE7489 發表於 2019-9-21 20:29

唔該晒師兄!

譬如家人用開sun,
直接去IMC門市搞轉台就ok?
imc會同我搞好轉台。

365日後(假設數據未用盡),
再同IMC增值,便可一直用同一電話號,
對嗎?

(1) IMC無門市,MNP要直接去Alfa Indo或網上搞。

(2) 正確。