雖然好多人講你哩張卡,但我寧願買萬年卡或者ABC
bbsunny 發表於 2019-9-21 10:30

why?

IMC唔抵,就係咁簡單。

以IMC 3GB版年卡為例,火爆哥宜家賣$50。

面值$98的ABC卡最平賣緊$40,開年PLAN後
就有7GB(標準5GB+ABC送嗰2GB)。

$50買3GB,同$40買7GB比,你話呢?

大家留意返,樓主之前說想養住個號碼方便老人家用。
Abc 只係買新卡用平,養卡續開 data plan 會價錢跟 imc 差不多

via HKEPC Reader for Android

IMC 同最平完全扯唔上關係,但我覺得如果要 MNP 就最方便係佢。
我自已轉咗幾張過去,肥花的艇仔可以收卡後先俾錢,無乜風險,出去買哈佬的車費都慳返。如果擔心個人私隱就要自已去印尼舖搞。不過我覺得其實印尼舖未又係艇仔
不過如果要SEND SMS,就要另外入錢。另外高用量的佢就絶對唔抵用。

why?
hkghost 發表於 2019-9-25 03:39

哩兩張卡,CSL同3網址都有講過合作
驚IMC執
之前有間執左(唔記得咩名)哩到好多人中招

IMC唔抵,就係咁簡單。

以IMC 3GB版年卡為例,火爆哥宜家賣$50。

面值$98的ABC卡最平賣緊$40,開年PLAN後 ...
TE7489 發表於 2019-9-25 09:26

請問那裡買...??

MO SIM? 有2+20GB 社交數據用, 而且免合約同行政費
liederho 發表於 2019-9-12 11:05

我上個月都幫婆婆轉左, 屋企有wifi比佢睇d 國內劇
data出街用都係whatapp留言多

長老鐘意去旅行嗎?
"港中澳台咭"都幾方便,又有話音漫遊,有急事都可以打電話問功課

請問那裡買...??hkghost 發表於 2019-9-26 00:25

鴨記。

位置?