[資源] 要買sim卡-外國朋友回港30日用

有外國朋友將回港30日, 要買sim 卡用 (主要講電話用,data不用太多), 請問那張咭可靠,價錢不是問題。
謝謝

你自己開張club sim俾佢用,28蚊一個月無限通話,一個月後唔用就唔收錢.
至於數據,如果用得少,1GB都應該夠
Image 032.png

CSL $48 卡,開卡送 30 日無限通話,另外儲值額夠開 30 日 1 gb data。
鴨記賣 $25-30
https://www.hkcsl.com/tc/csl-local-prepaid-sim-card/#section_new

via HKEPC Reader for Android

回覆 1# kenn

也可以考慮3 Trihalo $30
1000 min, 500 sms 同 1GB data. 仲有$41 餘額. 用唔晒你可以繼續用到2021.

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

7-11 買張csl 100蚊全功能sim
開卡打*101*203# 跟住*101*835*3#
30日電話任打,3gb data. 再加csl wifi 仲有錢剩

CSL $48 卡,開卡送 30 日無限通話,另外儲值額夠開 30 日 1 gb data。鴨記賣 $25-30c14101 發表於 2019-9-20 20:59

你應該介紹佢用面值$48版本的ABC卡,鴨記最平都係賣$25,唔好叫佢用全功能。

因為ABC開卡送一個月2GB數據,全功能卡無送數據優惠。

如果大家都係$25,大家都係CSL,點解唔買ABC?

7-11 買張csl 100蚊全功能simluksam 發表於 2019-9-20 21:50

人家說只係留30天,用$100全功能屬大額浪費。

$48全功能夠佢用,樓主情況許可當然用ABC卡(面值$48版本)。

你應該介紹佢用面值$48版本的ABC卡,鴨記最平都係賣$25,唔好叫佢用全功能。

因為ABC開卡送一個月2GB數 ...
TE7489 發表於 2019-9-20 21:56

樓主話主力講電話,abc $48 / $78 無通話分鐘送。

via HKEPC Reader for Android

人家說只係留30天,用$100全功能屬大額浪費。

$48全功能夠佢用,樓主情況許可當然用ABC卡(面值$48版本) ...
TE7489 發表於 2019-9-20 22:00

請問那張咭可靠 價錢不是問題 ~~
csl 100全功能 7-11 多數有得賣. 無限分鐘+3GB 全速上網. balance 剩廿蚊左右,點算大額浪費呀?

因為ABC開卡送一個月2GB數 ...
TE7489 發表於 2019-9-20 21:56

點會無呀?送2GB wor