有冇師兄用聯通積木PLAN可以用到大陸戶口同其他大陸APPS個啲

如題
請問有冇師兄用黎整銀行WECHAT美團個類
多唔多要係大陸SMS認證既APPS,之前想買火車票個APPS要雙向SMS(宜家好似聽聞又唔使?)

11蚊/月,有500MB數據送
唔係大用量或者成日上其實都幾啱用,
好過用大陸卡有事又要打電話,什至上去搞

香港聯通上台plan或儲值卡係大陸可以雙向認證
基本上只有銀行,12306要send sms

香港聯通上台plan或儲值卡係大陸可以雙向認證
基本上只有銀行,12306要send sms ...
k20031102 發表於 2019-9-25 11:30

唔該哂

我問埋聯通客服
香港收到大陸號SMS
香港發SMS顯示係香港號
要係大陸先發到大陸號SMS

我問埋聯通客服
香港收到大陸號SMS
香港發SMS顯示係香港號
要係大陸先發到大陸號SMS ...
bbsunny 發表於 2019-9-26 11:20

我用緊香港聯通的儲值卡, 在香港境內 send SMS 返國內係可以 show 國內號. 即係可以用來做雙向認証.

我用緊香港聯通的儲值卡, 在香港境內 send SMS 返國內係可以 show 國內號. 即係可以用來做雙向認証. ...
edwardlee 發表於 2019-9-26 11:54

咩卡

咩卡
bbsunny 發表於 2019-9-26 11:55

我用緊呢張儲值卡

我用緊呢張儲值卡
edwardlee 發表於 2019-9-26 12:03

重有冇得買?幾錢
我以前有11蚊任聽版,唔記得交錢冇左

重有冇得買?幾錢
我以前有11蚊任聽版,唔記得交錢冇左
bbsunny 發表於 2019-9-26 12:08

無啦, 香港聯通現有好似只有一張一卡二號儲值卡在售. 但月費好貴. 好似係18元個月乜都唔包.

要平想有國內號又可以係香港做雙向認証的可以諗諗馬交大灣區儲值卡. 雖然都係要實名但可以網上攪定.

無啦, 香港聯通現有好似只有一張一卡二號儲值卡在售. 但月費好貴. 好似係18元個月乜都唔包.

要平想有國 ...
edwardlee 發表於 2019-9-26 12:30

都係用積目PLAN,過境整哂啲要雙向認證就算
定係啲APPS次次都要雙向認證?火車票個APP要唔要次次都雙向先買到飛?
我都係想美團訂下位,搭滴滴俾下WECHAT,火車都少搭