可否推薦國内用卡

想要一張
可以國内收到香港號碼短信的儲值卡,基本上不會打電話,
國内DATA可有可無,香港DATA也可有可無,因爲基本上不會用DATA,只收短信

有推薦嗎?多少元?

回覆 1# tsw888

1. club sim, 免費
2. SIMPLIFLY, $5

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)

回覆  tsw888

1. club sim, 免費
2. SIMPLIFLY, $5

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - iOS(3.0.0)
ck348 發表於 2019-9-29 00:53

想直接鴨寮街買,有哪些好?

想直接鴨寮街買,有哪些好?
tsw888 發表於 2019-9-29 11:05

Club SIM唔洗錢又穩陣又唔洗特登去鴨寮街應該係首選
否則, 是旦買張有漫遊嘅香港卡就可以了。

via HKEPC Reader for Android

Club SIM唔洗錢又穩陣又唔洗特登去鴨寮街應該係首選
否則, 是旦買張有漫遊嘅香港卡就可以了。

via HKEP ...
jetflyer 發表於 2019-9-29 11:33

鴨寮街是否全部卡都應該有漫游?主要是在國内收香港號碼的短信

鴨寮街是否全部卡都應該有漫游?主要是在國内收香港號碼的短信
tsw888 發表於 2019-9-29 11:47

一定唔係全部!

一定唔係全部!

jetflyer 發表於 2019-9-29 11:51

可否推薦1,2款可以鴨聊街買到的漫游帶香港號碼卡?

可否推薦1,2款可以鴨聊街買到的漫游帶香港號碼卡?
tsw888 發表於 2019-9-30 02:32

自己無試過嘅不敢推薦畀你。自己係中國用過,真係收到過電話或SMS嘅卡,只有Hello及Hemat。但兩款都唔使去鴨寮街買。去一般街市見有賓賓或印印幫襯嘅雜貨鋪應該都有賣。

自己無試過嘅不敢推薦畀你。自己係中國用過,真係收到過電話或SMS嘅卡,只有Hello及Hemat。但兩款都唔使 ...
jetflyer 發表於 2019-9-30 08:14

附近的    賓賓或印印 去過,他們說沒有HELLO  
only  Trihalo