大陸電話卡

想要張只打電話和收漫遊sms的大陸電話卡,不要上網都可以.....去過羅湖關口中移動和關口聯通....都只得返廿幾蚊月租同19蚊月租...有冇啲平啲既卡可以買???因我電話係全網通,所以中國電信都可以...thx..

電話唔打太多就.
中國電信 大灣區 預付卡
wechat 可實名

回覆 2# mcdull

澳門既???係邊到可以買到??

回覆  mcdull
澳門既???係邊到可以買到??
carlos99hk 發表於 2019-10-19 18:36

TB.....

如果想要大陸本地卡呢??

如果想要大陸本地卡呢??
carlos99hk 發表於 2019-10-20 01:44

乜你唔當馬交係 "大陸本地" 咩

低價格月租的卡越來越少. 試下店仔有無舊版6元月租的日租卡賣. 當然價格會比較高.

另外. 唔怕耐唔時死卡要搵啊公或做小明的話可以諗諗移蟲卡. 不過前期投資比較重皮及口後風險成本都係高水平.

想方使就買張灰萬再開個大陸號. 月費實付12元左右.  或聯通積木 plan 最平 11元月租.

最後, 用量唔大的話一樓師兄提議果張馬交大灣區卡真係唔錯. 半年充1元人仔續命就得.

電話唔打太多就.
中國電信 大灣區 預付卡
wechat 可實名
mcdull 發表於 2019-10-19 16:16

請問如果身處大陸,是否用澳門IP?

via HKEPC Reader for Android

請問如果身處大陸,是否用澳門IP?  

via HKEPC Reader for Android
post 發表於 2019-10-24 07:17

用澳門IP

乜你唔當馬交係 "大陸本地" 咩

低價格月租的卡越來越少. 試下店仔有無舊版6元月租的日租卡賣. 當 ...
edwardlee 發表於 2019-10-22 09:38

移從卡而家唔值得投資, 一來風險高, 二來回報低, (基本上冇得上網). 除非你搵到張仲有惠農包(安心包), 咁就一跳變成最抵玩既卡.

移從卡而家唔值得投資, 一來風險高, 二來回報低, (基本上冇得上網). 除非你搵到張仲有惠農包(安心包), 咁 ...
mcdull 發表於 2019-10-24 11:10

雖然我完全同意呢一刻移蟲係唔值得投資. 因為前期支出費用大. 加上後期不明確風險都高. 但... 樓主第一句就話 "想要張只打電話和收漫遊sms的大陸電話卡,不要上網都可以". 咁.. 在明白所有風險及費用後, 移蟲卡或許係其中一個選項. 始終使用人係樓主. 唔係我.