[操作疑難] 聯通東毛卡一問......

因搵唔返之前POST, 所以先開新POST

終於中招........上去廣交會, 唔見左個電話, 入面有張東毛卡綁晒野.........

請問有無師兄知道最新補卡手續???係咪一定要返東莞攪???

最失手, 部***新買, 仲未綁"FIND MY PHONE"

thanks ching

因搵唔返之前POST, 所以先開新POST

終於中招........上去廣交會, 唔見左個電話, 入面有張東毛卡綁晒野.... ...
wlai888 發表於 2019-10-22 13:13

暫時未聽過歡樂卡可以異地補卡。
***rest in piece.

題外話,講郊會外商多人嗎?據講近年出口一年比一年差...

最新update 已經係一兩年前.
異地補卡來緊 "可能" 有, 即係而家未有.
你綁晒野就先掛失先, 如果未做就祝你好運.
補卡"可能"要去指定營業廳, 因為毛卡係特別團體卡, 實名左一般營業廳都可能唔幫你做.  最好打去問左先.  唔好信10010客服, 冇次準.
不過我對上果次跟團去人山人海食自助餐順便去補卡, 冇人又快又暢順.

題外話,講郊會外商多人嗎?據講近年出口一年比一年 ...
lasally 發表於 2019-10-22 14:23

細埸館靜呀.......大果邊, 明天先開.......做開有幾間廠家都消失了.....

有D收左皮, 有D唔擺檔, 有D話退休(心照咩事).......一年靜過一年

個電話唔奢望搵得番, 所以諗緊點補卡, 有客係度, 唔行得開.......

好彩部 IPHONE 插左香港張中移張年卡.........用倒 whatsapp

最新update 已經係一兩年前.
異地補卡來緊 "可能" 有, 即係而家未有.
你綁晒野就先掛失先, 如果未做就祝你 ...
mcdull 發表於 2019-10-22 14:36

唔該師兄先......

一陣返酒店再搵搵, 搵唔倒, 明天要攪攪......最慘大果邊展覽館明天開......驚行唔開

唔該師兄先......

一陣返酒店再搵搵, 搵唔倒, 明天要攪攪......最慘大果邊展覽館明天開......驚行唔開 ...
wlai888 發表於 2019-10-22 15:38

點都好, 掛失先.. 大陸人做野好快. 而且大部份野用手機就可以認証.

點都好, 掛失先.. 大陸人做野好快. 而且大部份野用手機就可以認証.
mcdull 發表於 2019-10-22 16:16

明白.....

唔使諗喇,早幾個星期同朋友去深圳福田聯通大廈問左可唔可以異地補卡,結果係用回鄉卡實名嘅東毛唔得,要返東莞補卡,去完廣交會坐一轉去東莞搞都得喇

via HKEPC Reader for Android

唔使諗喇,早幾個星期同朋友去深圳福田聯通大廈問左可唔可以異地補卡,結果係用回鄉卡實名嘅東毛唔得,要返 ...
museone 發表於 2019-10-22 21:28

好好彩......我夜晚再打個電話入去, 有人接聽, 佢話係酒店門口執倒, 我話你幫我攞返酒店, 我比番200蚊車馬費你好唔好???

我夜晚返到酒店交收, 我認得佢, 係我噚日中午食 lunch 餐廳waiter, 因為佢幅眼鏡好易認........

最緊要搵番, 其中一張係公司卡, 費事煩........

唔該晒師兄

題外話,講郊會外商多人嗎?據講近年出口一年比一年 ...
lasally 發表於 2019-10-22 14:23

師兄,

尼個係今朝B場館, 相比以往, 我覺得算靜, 希望今日係第一日, 晏D或遲一, 兩日, 會好D........