[操作疑難] 請教內地副號問題

有幾個國內網站服務想用,但要用內地號碼認証。咁我用緊1010就申請左86-easy,大部份我都登記倒但有一間話係虛擬副號唔俾登記(我嗰個係171字頭)。請問有咩方法係香港收內地號碼SMS而又唔係虛擬副號㗎? 我唔介意開多將咭keep住俾月費,請問有無方便同平嘅做法? 唔該哂!!

有幾個國內網站服務想用,但要用內地號碼認証。咁我用緊1010就申請左86-easy,大部份我都登記倒但有一間話 ...
blget 發表於 2019-10-23 21:04

簡單D就申請香港聯通的積木 plan.
平D就買張馬交大灣區一卡二號卡. 不過有朋友話而家港人做唔到實名.

平D就買張馬交大灣區一卡二號卡. 不過有朋友話而家港人做唔到實名. ...
edwardlee 發表於 2019-10-23 21:07

請問是否上傳證件後,被通知開通副號不批準?

via HKEPC Reader for Android

平D就買張馬交大灣區一卡二號卡. 不過有朋友話而家港人做唔到實名. ...
edwardlee 發表於 2019-10-23 21:07

我大概兩星期前經 WECHAT 問客服, 佢話港人都做到實名認證
當然最好買之前, 自己再問多次啦

請問是否上傳證件後,被通知開通副號不批準?  

post 發表於 2019-10-23 22:15

"呢位" 朋友報料話做唔到. 可能佢無比到. 我以前做就係網面 upload 身份証就可以. 無難度.

我大概兩星期前經 WECHAT 問客服, 佢話港人都做到實名認證
當然最好買之前, 自己再問多次啦 ...
v526527 發表於 2019-10-23 22:55

你問左得咪得囉. 又唔係我要去做. 我一早做左實名啦. 係 "呢位" 朋友話做唔到之麻. 咁我無 FC 過而家得唔得咪提下樓主之麻.

你問左得咪得囉. 又唔係我要去做. 我一早做左實名啦. 係 "" 朋友話做唔到之麻. 咁我無 FC 過而家得唔得咪 ...
edwardlee 發表於 2019-10-23 23:33

上星期剛再試,用一代回鄉卡加國內親戚地址都係失敗

上星期剛再試,用一代回鄉卡加國內親戚地址都係失敗
porenee 發表於 2019-10-24 04:24

請問是否有收到信息,告知失敗原因?