請教 中移動儲值卡 餘額太多點用好?

因為平日幫人養卡,用到咁上下又話到期要增值先用得
結果張卡入面而家有成400幾蚊
再咁滾存落去唔係路,有咩好方法?

開data plan 如果係4g sim. 有d plan 5日3gb 48$ 好快用晒姐。一係去澳門開data plan, 28$/1gb 用三日都幾抵

支爆有好多款卡,請先交代你用的是甚麼卡。

如果係舊版紅卡,其中一個常見方法係用$148開1GB 長命PLAN。
卡巴人就好些,用來開$98無限PLAN。

否則僅餘的方法是打IDD。

如果係舊版紅卡,其中一個常見方法係用$148開1GB 長命PLAN。
...
TE7489 發表於 2019-10-24 11:37

88$

我有張  老人用的  中移2G
佢又唔識上網  成700蚊  
也不知怎用餘額

也不知怎用餘額
士碌架 發表於 2019-10-24 11:42

當年換4gsim 唔洗手續費,帶晒balance 城新卡,好似仲送張50 蚊增值。但就要俾2$ 個月

88$luksam 發表於 2019-10-24 11:39

SCAN個封面上來會好些。

開data plan 如果係4g sim. 有d plan 5日3gb 48$ 好快用晒姐。一係去澳門開data plan, 28$/1gb 用三日都幾 ...
luksam 發表於 2019-10-24 11:35

澳門Plan係好提意, 謝謝, 雖然一年過唔到幾多次大海
老人家唔識用Data Plan

也不知怎用餘額
士碌架 發表於 2019-10-24 11:42

你仲勁過我

...
TE7489 發表於 2019-10-24 11:37

應該係舊版, 因為用左好多年
我去研究下$148  1GB 長命Plan係點玩法先