呢張CSL儲值卡飛唔飛線上大陸

想知真CSL全功能儲值卡. 係電話到用**21*Set到飛大陸號碼但試過打唔通.
本地號碼就得, 有用緊呢張卡Ching可以包膠下嗎.

javascript:;

大陸號碼前面有無加00186或者006086?

via HKEPC Reader for Android

未聽過香港儲值卡可以直接飛線去外地号碼,
得架咩?邊有甘jetso?
應該要另外開通飛線漫遊呢個收費增值服務?

想知真CSL全功能儲值卡. 係電話到用**21*Set到飛大陸號碼但試過打唔通.
本地號碼就得, 有用緊呢張卡Ching可 ...
chanuman 發表於 2020-6-16 01:10

http://www.shinetown.com.hk/stth ... rview.php?mmid=menu

叫他們寄張卡來去7仔入50元落去有排用,無年費及限期,

應該要另外開通飛線漫遊呢個收費增值服務? ...
kamenrider01 發表於 2020-6-23 07:52

3儲值卡或萬能卡是可以,叫國際飛線,儲值卡是預設開通,除非是特意叫人關閉。不知道 csl的是否一樣。
而運作是看有沒有餘額,因為收費是
本地通話+idd001,本地通話一般是可以豁免,亦可以用免費通話分鐘扣數,idd001就當然按足idd001標準收費,每分鐘十幾到幾十元,視乎地方而定。所以如果儲值卡餘額過低(例如少於$20),就不能運作,電話不通。
國際飛線設定一般是:
**21*001+ [Country / destination code] [area code] [Telephone number]#

應該要另外開通飛線漫遊呢個收費增值服務? ...
kamenrider01 發表於 2020-6-23 07:52

得喎, 我用緊好舊版CSL可以.唔使額外申請.
但新版呢張唔知得唔得

3儲值卡或萬能卡是可以,叫國際飛線,儲值卡是預設開通,除非是特意叫人關閉。不知道 csl的是否一樣。
而 ...
csuse123 發表於 2020-6-23 10:39

IC,以前好多儲值卡什至上台plan都唔得
而家可能唔同左
不過就甘睇國際飛線都幾貴下