[資源] 中國聯通0月租一咭兩號而家都可以申請國際數據漫遊屏蔽啦

可能一早已經有CHING知道,我今日先成功申請(舊年申請過但係當時話呢個套餐唔申請得,而家終於可以),但唔敢試香港用數據會唔會被扣¥5(因為呢張咭收香港訊號唔係國際漫遊),但我估計國際漫遊(R)下應該OK。

P.S. VOLTE都可以申請啟用埋,但係喺香港暫時未試到成功連接VOLTE

如何申請
燒咪佬 發表於 2020-6-17 20:06

WECHAT客服

可能一早已經有CHING知道,我今日先成功申請,但唔敢試香港用數據會唔會被扣¥5,但我估計國際漫遊(R)下應 ...
shumshum 發表於 2020-6-17 19:49

我張米粉咭開左屏蔽之後, 香港無試過扣錢.......

國內銀行SMS驗證碼, 都收倒.........

我張米粉咭開左屏蔽之後, 香港無試過扣錢.......

國內銀行SMS驗證碼, 都收倒......... ...
wlai888 發表於 2020-6-17 21:10

米粉一向都開到 我另一張星粉都一樣
屏蔽咗想上網都上唔到 又點會扣錢

米粉一向都開到 我另一張星粉都一樣
屏蔽咗想上網都上唔到 又點會扣錢 ...
shumshum 發表於 2020-6-17 21:16

毛咭開唔倒......

問題係一卡二上4G後部機唔當係漫遊...
希望佢認數咁解.

想問一下,申請之後要等幾耐先生效
我琴日係微信搵左客服,佢話已幫我登記。服務生效後會有短信通知。

但我等左一日,都未有通知。

想問一下,申請之後要等幾耐先生效
我琴日係微信搵左客服,佢話已幫我登記。服務生效後會有短信通知。

但 ...
alistair1983 發表於 2020-6-21 10:14

即開即生效

岩岩收到 SMS

尊敬的客户:您好!感谢致信中国联通在线客服。非常抱歉,由于您未通过系统身份验证,我们暂时无法为您办理业务,建议您在手机营业厅首页依次点击"服务">"客服">"客服">"我的客服",在人工服务时间再次与我们联系,我们很乐意帮助您解答您的问题。感谢您的支持!祝您生活愉快^_^ 服务时间:周一到周日9:00-21:00