請教 SIMPLIFLY sim卡啟用問題?

我部手機係 Android 5以下版本, 安裝不到 SIMPLIFLY app! 

想請問 SIMPLIFLY sim卡是否只能夠在安裝到SIMPLIFLY app 手機先用到? 謝謝!!

使用時不需要有Simplifly app。

我送咗幾張給朋友用,他們都冇安裝Simplifly app。

via HKEPC Reader for Android

我部手機係 Android 5以下版本, 安裝不到 SIMPLIFLY app! 

想請問 SIMP ...
bbaeric 發表於 2020-6-28 22:45

兩者冇關係

webpage 可以管理

謝謝各位回答!!

請問 SIMPLIFLY sim卡是否需要在安裝到 SIMPLIFLY app 手機才能够第一次啟用?
要用個 app 登記完帳戶資料才能够打出打入?

其實張sim卡是想給家人用, 低用量打出打入!

謝謝各位回答!!

請問 SIMPLIFLY sim卡是否需要在安裝到 SIMPLIFLY app 手機才能够第一次啟用?
要用個 app ...
bbaeric 發表於 2020-6-29 12:19

你去佢個網頁睇FAQ啦

當年我買simplifly用時仍未有app,手機亦只是android 4.4,我是怎樣用的?
到今日仍沒有裝什麼app,更加沒有登記過任何資料(Mylink app已廢),但天天都可以上網。

但是唔裝app是不是睇唔到幾時到期?
*#130#只睇到剩幾錢~~~

但是唔裝app是不是睇唔到幾時到期?
*#130#只睇到剩幾錢~~~
des 發表於 2020-6-29 14:41

prepaid checker 可以睇倒...........

當年我買simplifly用時仍未有app,手機亦只是android 4.4,我是怎樣用的?
到今日仍沒有裝什麼app,更加沒 ...
csuse123 發表於 2020-6-29 13:43

謝謝回答!!

沒有裝 SIMPLIFLY app 都可以啟用張sim卡?

FAQ 話首次登入時要用個 SIMPLIFLY app 輸入SIM卡右下角條碼上的20位數字? 又話要用個 SIMPLIFLY app 輸入電郵地址收驗證電郵?