請教clubsim esim

用緊雙卡,但有興趣入手pixel 4a,其中一個號碼要轉esim,請教轉做clubsim 買一個$58 plan 可以keep 號碼一年?謝謝

via HKEPC Reader for Android

用緊雙卡,但有興趣入手pixel 4a,其中一個號碼要轉esim,請教轉做clubsim 買一個$58 plan 可以keep 號碼一年 ...
941945 發表於 2020-8-23 03:15

我啱啱中咗招,諗住club sim 轉esim 落ip xr,點知轉完先知唔support xr(iPhone只有 xs、se 2020呢兩部機可以用club sim 嘅esim ),聽日要走轉落舖頭轉番落實體sim

用緊雙卡,但有興趣入手pixel 4a,其中一個號碼要轉esim,請教轉做clubsim 買一個$58 plan 可以keep 號碼一年 ...
941945 發表於 2020-8-23 03:15
喺clubsim 購買esim ,可即買即用。我部機是iphone se2. 如果有舊clubsim 號碼可以在APP內由實体sim 轉做esim 。一部電話可以安裝多過一個esim ,不過只可以選擇一個啟動。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

我啱啱中咗招,諗住club sim 轉esim 落ip xr,點知轉完先知唔support xr(iPhone只有 xs、se 2020呢兩部機可 ...
kwanyan 發表於 23/8/2020 06:39

你部XR係外國版嚟?

喺clubsim 購買esim ,可即買即用。我部機是iphone se2. 如果有舊clubsim 號碼可以在APP內由實体sim 轉做e ...
dotsuk 發表於 2020-8-23 07:21

請問是否隨時可以轉換 eSIM 收SMS ?

唔知可否借張eSIM 俾人用?

你部XR係外國版嚟?
hahahalpc 發表於 2020-8-23 10:03

港行 ,所以無諗過club sim 嘅esim會唔support…

聽咁多師兄咁講有d擔心pixel 4a用唔到esim...

請問是否隨時可以轉換 eSIM 收SMS ?

唔知可否借張eSIM 俾人用?
bilibalaer 發表於 2020-8-23 11:07

實体卡轉換esim 之後,實体卡就無效。esim 可以給任何一部support esim 的電話用,一經使用,不可以再给其他電話用。

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

港行  ,所以無諗過club sim 嘅esim會唔support…  

via HKEPC Reader for Android ...
kwanyan 發表於 2020-8-23 11:27

港行 iPhone XR 係實體 Dual Sim,本身都無 eSIM
完全唔關 Club SIM 唔 Support 事

聽咁多師兄咁講有d擔心pixel 4a用唔到esim...

941945 發表於 2020-8-23 13:12

一定用到,點會唔 Support?又唔係 Apple Watch。

上面果位連自己部機無 eSIM 都唔知。