[操作疑難] CSL八達通SIM失效

用左起碼兩年 無端白事忽然失效 諗住去CSL鋪頭換新卡 但Sales話而家再無得換八達通SIM了

咁想問吓大家仲有咩方法可以用倒手機NFC拍八達通?我用緊小米K20Pro國行Rom,謝

via HKEPC Reader for Android

用左起碼兩年 無端白事忽然失效 諗住去CSL鋪頭換新卡 但Sales話而家再無得換八達通SIM了

咁想問吓大家仲有 ...
godchoi 發表於 2020-9-1 18:59

我部米9用緊eu開發版,上星期更新完都用唔到八仔sim、GooglePay(八達通app無事,可check balance、增值,排除咗nfc失效),希望今個星期更新後會用得返

Samsung Pay 跟住Samsung賬號,換機都可以使手機NFC拍八達通。

Samsung Pay 跟住Samsung賬號,換機都可以使手機NFC拍八達通。
alen 發表於 2020-9-1 22:31

但係壞機或電池死咗要洗機換電就好似好濕滯下!

????????

咁想問吓大家仲有 ...
godchoi 發表於 2020-9-1 18:59

我又係。昨天坐港鐵出閘都無問題。晚上打算用來買嘢先發覺俾唔到錢。拍自己八達通咭check到餘額,增值到去oepay。唉…

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我部米9用緊eu開發版,上星期更新完都用唔到八仔sim、GooglePay(八達通app無事,可check balance、增值,排 ...
kwanyan 發表於 2020-9-1 19:55

我用緊小米9T,到㡳係小米更新咗啲嘢還是全世界csl八達通sim失效?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3.3.1)

我用緊小米9T,到㡳係小米更新咗啲嘢還是全世界csl八達通sim失效?

via HKEPC IR Pro 3.6.1 - Android(3 ...
wcck21th 發表於 2020-9-2 09:29

好明顯係更新左先出現既問題喇
點會無喇喇失效

我張csl sim 正常

好明顯係更新左先出現既問題喇
點會無喇喇失效
kanzone 發表於 2020-9-2 09:41

唔覺小米有更新過,重大更新一定沒有。除非個別系統程式自動更新。

搵第二部機試下張sim 有無事先

八達通sim 買少見少, 掉一張少一張